Κυβερνητικές ευθύνες για το Μενίδι βλέπει ο Μητσοτάκης και ζητά μέτρα

Κυβερνητικές ευθύνες για το Μενίδι βλέπει ο Μητσοτάκης και ζητά μέτρα
DIMITRIS PAPAMITSOS

Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ΔΙΑΣ απαντά η ΝΔ για θέματα ασφάλειας και εγκληματικότητας. Τη στήριξη της ΝΔ ζήτησε ο δήμαρχος Μενιδίου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος της ΝΔ με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι τονίζοντας ότι «η ασφάλεια αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ».

Κατά τη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον δήμαρχο Μενιδίου και με τη συμμετοχή των γαλάζιων βουλευτών στην Αττική, του αρμόδιου τομεάρχη Μάξιμου Χαρακόπουλου και των πρώην υπουργών δημόσιας τάξης Νίκο Δένδια και Βασίλη Κικίλια, τόνισε ότι απαιτείται έντασης της αστυνόμευσης στην περιοχή, αλλά και παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης της ποινικής νομοθεσίας, ενώ εξήγγειλε την επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς και την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και την ενίσχυση της ΔΙΑΣ.

Ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο και τους τοπικούς παράγοντες ώστε να έχει πλήρη εικόνα και υπογράμμισε ότι «έχουμε αναδείξει τα θέματα της ασφάλειας ως κεντρική πολιτική προτεραιότητα της ΝΔ. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως στα προβλήματα που υπάρχουν στην Δυτική Αττική, αναφέροντας και τον Δήμο Αχαρνών ως παράδειγμα ενός Δήμου που υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και σίγουρα δεν δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς. Θα επιμείνουμε να αναδεικνύουμε τα ζητήματα αυτά και να καταθέτουμε και συγκεκριμένες προτάσεις. Γιατί, για εμάς, η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

Την ανησυχία του για την τροπή των εξελίξεων στην περιοχή μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή εξέφρασε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός σημειώνοντας ότι «χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορες γειτονιές, προκειμένου να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας, κάτι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Διότι γίνονται και άλλες ενέργειες, για τις οποίες ανησυχώ. Πέρα από την ειρηνική διαμαρτυρία, την οποία τη βρίσκω απολύτως δίκαιη και το θυμό και την οργή που επικρατεί. Σήμερα, πως θα μπορούσε κάποιος γονιός να πάει το παιδί του στο σχολείο, όταν το διπλανό παιδάκι έχασε, όπως έχασε, τη ζωή του;» αναρωτήθηκε ο κ. Κασσαβός υπογραμμίζοντας ότι «κάτω από αυτό το πλαίσιο, υπάρχει φοβερό θέμα ανασφάλειας. Και αυτή τη στιγμή, ζητούμε τη δική σας βοήθεια και των συνεργατών σας, ζητούμε τη στήριξή σας, προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή των Αχαρνών. Μια περιοχή στην οποία οι περισσότεροι από τους κατοίκους της, σήμερα, αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο και έντονο τρόπο – θα έλεγα – τα ζητήματα της ανέχειας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Να μπει τέλος στα άβατα της εγκληματικότητας

SHARE: