Θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση ΕΣΡ, σημειώνει η κυβέρνηση

Θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση ΕΣΡ, σημειώνει η κυβέρνηση
Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η μαραθώνια συνεδρίαση του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου,περίπου έξη ωρών,για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την νέα δανειακή σύμβαση,Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

"Tο θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από χθες" σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει ότι υπάρχει μια σαφέστατη διάθεση αλλαγής στάσης από πλευράς ΝΔ

Θετικά σχολιάζουν στην κυβέρνηση το γεγονός ότι η ΝΔ, έστω και μία μέρα μετά από την καταψήφιση εκ μέρους της στη χτεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, επανέρχεται σήμερα στη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Είναι θετικό ότι η ΝΔ μπαίνει στη συζήτηση για συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, αφού το θέμα θα μπορούσε να έχει λήξει από εχθές», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή, με αφορμή το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε στη συζήτηση προτείνοντας, από την πλευρά της, ένα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθεαυτή την πρόταση της ΝΔ, η ίδια πηγή παρέπεμψε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η οποία αναμένεται να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου δήλωσε στο Real FM: “Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Με την πρόταση της ΝΔ για τον κ. Κουτρουμάνο, βλέπουμε μια σαφή διάθεση αλλαγής στάσης, έστω κι αν αυτή γίνεται με καθυστέρηση μιας μέρας.  Είναι μια πρόταση η οποία δεν ακούστηκε στη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων με αποτέλεσμα η ΝΔ να στέκεται απομονωμένη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε από την αρχή της συζήτησης για τις τηλεοπτικές άδειες ξεκάθαρη πολιτική βούληση για μια δημοκρατική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Απέναντι σε αυτό στάθηκε σύσσωμο το τηλεοπτικό κατεστημένο αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν κάτι έχουμε δείξει σε όλη την ιστορία με το ΕΣΡ είναι ότι είμαστε ανοιχτοί και σε συναινετικές λύσεις και σε συναινετικές προτάσεις. Η πρόταση αυτή καταγράφεται και θα είναι αντικείμενο της διάσκεψης των Προέδρων. Αυτό που έχει σημασία είναι να δηλωθεί η πραγματική πολιτική βούληση της ΝΔ για τη συγκρότηση του ΕΣΡ και για τα επόμενα βήματα που αφορούν στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Αυτό είναι που έλλειπε τόσο καιρό. Μένει να δούμε εάν θα αλλάξει στάση η ΝΔ. “

(με πληροφορίες ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα