Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη

Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη
ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Ο πρωθυπουργός, αφού ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ, θα πραγματοποιήσει έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι για την οικονομία

Η κρίσιμη οικονομική συγκυρία οδηγεί σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις, με έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό να πραγματοποιείται στις 15:30 στη Βουλή.

Μία ώρα νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ματαιώθηκε επειδή “η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα”.

O Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η αναβολή της πρωθυπουργικής επίσκεψης δεν οφείλεται σε κάποιο έκτακτο οικονομικό γεγονός, ενώ χαρακτήρισε “ανεύθυνα και γελοία” τα σχόλια περί επικείμενης παύσης πληρωμών ή για χρεοκοπία.

Η κατάσταση, παραδέχθηκε, “είναι σοβαρή” υπό την έννοια ότι πρέπει να πάρουμε σοβαρές, οριστικές και πλήρεις αποφάσεις και για αυτό ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αμερική.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχου της ελληνικής οικονομίας και η έγκριση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, κάτι που επιτείνει την αγωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα