La Repubblica: Παντσέρι και Τζόρτζι βγαίνουν από ξενοδοχείο με βαλίτσες – Φωτογραφίες ντοκουμέντο

La Repubblica: Παντσέρι και Τζόρτζι βγαίνουν από ξενοδοχείο με βαλίτσες – Φωτογραφίες ντοκουμέντο
repubblica.it

Φωτογραφίες με τους Παντσέρι και Τζόρτζι να μεταφέρουν χαρτοφύλακες και βαλίτσες σε ξενοδοχείο μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ δημοσιεύει η La Repubblica. Με καρότσι στη συνάντηση ο Τζόρτζι.

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τη συνάντηση των βασικών πρωταγωνιστών του Qatargate στο ξενοδοχείο Steigenberger στις Βρυξέλλες, δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica την Τρίτη (27/12).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φωτογραφίες προέρχονται από την κάμερα του ξενοδοχείου και αφορούν στη συνάντηση της 10ης Οκτωβρίου μεταξύ του υπουργού Εργασίας του Κατάρ Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι με τους Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και του Φραντσέσκο Τζόρτζι. Στη συνάντηση μάλιστα, ο σύντροφος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, φαίνεται να έχει εμφανιστεί με καρότσι, μέσα στο οποίο βρίσκεται η μικρή του κόρη.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, βαλίτσες και χαρτοφύλακες έμπαιναν άδειοι και έβγαιναν γεμάτοι από το δωμάτιο του υπουργού Εργασίας του Κατάρ μετά τη συνάντηση της 10ης Οκτωβρίου, σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της βελγικής πρωτεύουσας, το Steigenberger, το οποίο βρίσκεται στην Avenue Louise.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, το οποίο, σύμφωνα με το δημοσίευμα έμοιαζε σαν αν ανήκει στο Κατάρ. Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο, την ημέρα της εθνικής εορτής του Κατάρ, οι πρεσβείες του εμιράτου οργάνωσαν εκεί ένα τεράστιο πάρτι με σχεδόν 300 καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και πολλοί ευρωβουλευτές.

Τι αποκαλύπτει το υλικό από τις κάμερες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ μπαίνει στο ξενοδοχείο και συνοδεύεται στον τέταρτο όροφο, όπου βρίσκεται η σουίτα του. Λίγο αργότερα καταφθάνουν ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι. Οι φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή με έναν άδειο χαρτοφύλακα στο χέρι, όπως αναφέρει η La Repubblica, με τον πρώην βοηθό του να εμφανίζεται στη συνέχεια με την 20 μηνών κόρη του. Δύο άνδρες από την αποστολή του Κατάρ φέρονται να τους καλωσορίζουν και να τους συνοδεύουν μέχρι τον τέταρτο όροφο.

Όπως περιγράφει η εφημερίδα, κατά μήκος του διαδρόμου που οδηγεί στη σουίτα του Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι, μπορεί κανείς να δει έναν άλλο άνδρα από τη Ντόχα, ο οποίος, ακολουθώντας τον Παντσέρι, σέρνει μια βαλίτσα με ροδάκια, γύρω στις 6 το απόγευμα. Μετά από μισή ώρα ο Τζόρτζι φεύγει από το δωμάτιο, κατεβαίνει στο χολ και αφήνει την κόρη του σε ένα πρόσωπο που φαίνεται να γνωρίζει και επιστρέφει στον τέταρτο όροφο.

Μία ώρα μετά, η συνάντηση φαίνεται να έχει τελειώσει. Ο Παντσέρι φεύγει από το ξενοδοχείο κρατώντας τον ίδιο χαρτοφύλακα που είχε κατά την είσοδο, με τον χαρτοφύλακα να έχει σημειωθεί με κόκκινο κύκλο από τα δικαστικά γραφεία των Βρυξελλών, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα επειδή φαίνεται πιο γεμάτη. Αυτό που εικάζουν οι δικαστικές αρχές είναι ότι αυτή ήταν μια από τις συναντήσεις στις οποίες οργανώθηκε η παράδοση μετρητών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα