Ξεπέρασε το 95% ο Βενιζέλος

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝ ΗΣ//EUROKINISSI
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝ ΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις συμμετείχαν 200.000 πολίτες, ενώ ο νέος πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, θέτοντας ως στόχο την εκλογική νίκη.

Για να μπορείτε να δείτε τα βίντεο που δημοσιεύουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς αυτόματη ανανέωση, μπορείτε να επιλέγετε το Off, στη μπάρα κάτω από τη κεντρική φωτογραφία. Για να συνεχίσετε να ενημερώνεστε λεπτό προς λεπτό αφού δείτε το βίντεο, επιλέγετε ξανά το on

23:15 Αύριο αναμένεται και η παραίτηση  του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου από την κυβέρνηση. Άλλωστε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές ξεκίνησε καθώς πλέον όλοι μιλούν για κάλπες στις 29 Απριλίου

23:10 Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ Γιώργος Ανωμερίτης στο 50,78% των εκλογικών κέντρων που καταμετρήθηκαν, ήδη, ψήφισαν 115.348, από τους οποίους οι 112.217 ψήφισαν νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Ευάγγελο Βενιζέλο (ποσοστό 97,29%). Επιπλέον, καταμετρήθηκαν 2.434 λευκά και 697 άκυρα ψηφοδέλτια.
23:05 Για "διάτρητο" χαρακτήρα της σημερινής ψηφοφορίας και "πρωτοφανή και εκτεταμένη νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα" κάνει λόγο ο Στέφανος Τζουμάκας σε γραπτή δήλωση του. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων:"Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι.Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να "φουσκωθεί", εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας".
22:55 Με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, το ποσοστό του Βενιζέλου ανέρχεται στο 96,78%. Μέχρι στιγμής το 25% που έχει καταμετρηθεί αντιστοιχεί σε 49.615 ψήφους γεγονός που επαληθεύει τις εντυπώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟκ ότι στις κάλπες προσήλθαν πάνω από 200.000 άτομα.

22:00 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, πριν μερικά λεπτά, αποχώρησε από τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

21:45 Δείτε εδώ τις πρώτες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου

21:35 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου -Παπανδρέου στην Ιπποκράτους. Αύριο στις 3 το μεσημέρι η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο ΠΑΣΟΚ.

21:25 Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αύριο στη 13:00 το μεσημέρι,  ανακοίνωσε μέσα από το twitter του, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

21:20 Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνάντηση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.
20:55 Κατ' ιδίαν συνάντηση του νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον απερχόμενο Γιώργο Παπανδρέου
20:50 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το 25% της καταμέτρησης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπολογίζουν ότι θα ξεπεράσουν τους 200.000 αυτοί που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.
20:40 "Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις" υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις πρώτες δηλώσεις του ως νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην οδό Ιπποκράτους.
20:30 Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στην Θεσσαλονίκη: Στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 14.010 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 13.770 ψήφους και βρέθηκαν 191 λευκά και 49 άκυρα ψηφοδέλτια. Στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης ψήφισαν 7.575 άτομα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε 7.487 και βρέθηκαν 69 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια. Συνολικά ψήφισαν 21.497. Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007 στην Α' και Β' Θεσσαλονίκης είχαν ψηφίσει 65.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
20:20 Ξεκίνησε τη δήλωση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και πάλι συγνώμη για τα λάθη του παρελθόντος, επεσήμανε ότι γνωρίζει τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην κοινωνία, αλλά τόνισε ότι σήμερα ξεκινάει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, ότι υπάρχει ελπίδα  για νέα εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ  
20:15 Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφθασε στο γραφείο του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται η πρώτη δήλωση του ως νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
20:00 Σύμφωνα με την καταμέτρηση του 10/% των αποτελεσμάτων, υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτών που ψήφισαν θα προσεγγίσει τις 200.000. Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα στοιχεία πολύ μικρή ήταν η συμμετοχή σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στον Πειραιά. Χαμηλά ήταν ποσοστά και στη Ξάνθη και το Κιλκίς. 
19:48 Περίπου στις 21.00 αναμένεται να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την ψηφοφοράι των φίλων και των μελών του ΠΑΣΟΚ. Εκτιμήσεις στελεχών της Ιπποκράτους μιλούν για ποσοστό ψήφων στον Ευάγγελο Βενιζέλο που θα ξεπεράσει το 85-90%.Οι πληροφορίες , οι πρώτες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα λάβουν χώρα μετά τις 20.30 το βράδυ.
19:25 "Μέσα από το ψεύτικο περιτύλιγμα του νέου ξεκινήματος, υπάρχει το ίδιο σάπιο περιεχόμενο, η ίδια δέσμευση στα μνημόνια χρεοκοπίας, ο ίδιος στόχος εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων εις βάρος των πολλών", τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

19:10 Στην Ιπποκράτους αναμένεται από στιγμή σε στιγμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Περίπου στις 21:00 θα μάθουμε τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα.

19:00 Έκλεισαν οι κάλπες. Αναμένονται τα αποτελέσματα και στη συνέχεια οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

18:53 Πλησιάζουμε εκτός απροόπτου στο τέλος της εκλογικής διαδικασίας. Δεν υπάρχει φυσικά αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς μόνος υποψήφιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συμμετοχή και στο ποσοστό των... λευκών.

18:45 Ο Ψαλιδοχέρης εξασφάλισε αποκλειστικά για το NEWS 247, τις πρώτες δηλώσεις Βενιζέλου. Απολαύστε τις!

18:27 Μετά την Μιλένα Αποστολάκη, στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι επιστρέφουν και η Βάσω Παπανδρέου, με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

18:16 Την αθρόα προσέλευση του κόσμου, επικαλείται η Ιπποκράτους για τη νέα παράταση, αν και η εικόνα στα εκλογικά τμήματα δείχνει το αντίθετο.

18:00 Νέα παράταση της ψηφοφορίας. Μέχρι τις 19:00 ανοιχτές οι κάλπες.

17:40 Οδεύουμε προς το τέλος της εκλογικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ, η οποία σε γενικές γραμμές κύλησε ομαλά. Οι πληροφορίες για τη συμμετοχή παραμένουν συγκεχυμένες. Το βέβαιο είναι ότι είναι πολύ χαμηλότερη από το 2007, αλλά υψηλότεροι από αυτό που περίμεναν τα στελέχη του κόμματος.

17:26 Αρκετά μεγάλη η συμμετοχή των φίλων του ΠΑΣΟΚ και στην Κρήτη. Στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου στήθηκαν 13 κάλπες. Υπολογίζεται ότι έχουν ψηφίσει πάνω από 2.500 άτομα.

17:08 Σε λιγότερο από μία ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επίσημα. Διαβάστε εδώ για τα λάθη που του στέρησαν την ηγεσία πέντε χρόνια πριν . Μπόνους το βίντεο με τις σκηνοθετικές οδηγίες από το Ζάππειο.

16:55 @Freddos Αν πήγατε να ψηφίσετε στις ΠΑΣΟΚλογές και δεν σας ζήτησαν τη μάρκα των 2 ευρώ, τη δέχονται στα συγκρουόμενα στα Αηδονάκια

16:53 Ομαλά εξελίσσονται οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Ιπποκράτους. Πολλά εκλογικά τμήματα μπορεί να κλείσουν και στις 17:00, καθώς όσο περνάει η ώρα μειώνεται ο αριθμός των ανθρώπων που πάνε να ψηφίσουν.

16:50 Εκλογική διαδικασία είχαμε σήμερα και στη Γερμανία. Η ομοσπονδιακή συνέλευση εξέλεξε τον Γιόαχιμ Γκάουκ, τον οποίο στο παρελθόν είχε απορρίψει η Μέρκελ. Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της Γερμανίας.

16:47 Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στο Λουτράκι, περίπου στις 3:30 μετά το μεσημέρι, έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το γραμματέα της τοπικής δημοτικής οργάνωσης Γιάννη Κακούρο, περίπου δέκα άτομα, από τον ευρύτερο αριστερό χώρο, πήγαν έξω από το κτήριο και φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του. Ο κ. Κακούρος ανέφερε ότι οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, αφού κάποιοι εξ' αυτών είχαν πάει και το πρωί στο ίδιο σημείο κι έβγαζαν φωτογραφίες. Η ομάδα αυτή αποχώρησε και εν τω μεταξύ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία πήγε στο χώρο και το επεισόδιο έληξε ενώ η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά.

16:38 Μόνο στην Ιπποκράτους έχουν προσέλθει περίπου 1800 φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να ψηφίσουν. Οι συγκρίσεις με το 2007 είναι πικρές για το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο υπάρχει ικανοποίηση γιατί μάλλον περίμεναν τα... χειρότερα.

16:21 Στις 19:30 αναμένεται η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, χωρίς να αποκλείεται να μετατεθεί για λίγο αργότερα.

16:18 Πιθανό οι εσωκομματικές εκλογές να συνεχιστούν και μετά τις 18:00, σε περίπτωση που υπάρχουν ουρές ψηφοφόρων. Η Ιπποκράτους διαμηνύει ότι δεν πρόκειται κάποιος που θέλει να ψηφίσει να μην τα καταφέρει.

15:59 Αισιόδοξος για μια νέα αρχή και ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

15:43 Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, οι ψηφοφόροι θα προσεγγίσουν τις 170.000 με 180.000, ποσοστό περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ.

15:29 @katerinazarifi Μεταξύ μας τώρα ίδια ξεφτίλα είναι να ανοίξουν κεφάλια για το ντέρμπι όσο το 2€ του Μπένυ.

15:13 Νέα δυναμική για νίκη στις εκλογές δημιουργεί, η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

"Σήμερα, μέσα από μία μεγάλη δημοκρατική διαδικασία ελεύθερης έκφρασης και συμμετοχής των φίλων και των μελών μας, για την εκλογή της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δημιουργούμε μια νέα δυναμική για νίκη στις εκλογές.
Και απαντάμε με την φωνή της λαϊκής μας βάσης, σε όλους όσοι ορέγονται μικρό ΠΑΣΟΚ και κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα, ότι κάθε φορά που η πραγματικότητα μας δοκιμάζει, η συσπείρωση γίνεται το βασικό αντανακλαστικό μας. Απαντάμε πως το ΠΑΣΟΚ παραμένει ο πυρήνας του πολιτικού μας συστήματος, είναι εδώ, είναι ενωμένο και είναι δυνατό να σηκώσει το βάρος της ευθύνης για το καλό και της χώρας και της Δημοκρατίας.
Απαντάμε πως η Δημοκρατική παράταξη ποτέ δεν κρίθηκε στα εύκολα. Πάντα κρίθηκε στα δύσκολα και στα μεγάλα. Και εκει μετράμε τις μεγαλύτερες εθνικές νίκες. Όταν αλλάζει η πραγματικότητα, αλλάζει και η σκέψη μας. Και στο ΠΑΣΟΚ οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, αλλά πάντα με σταθερό προσανατολισμό στον άνθρωπο και στις ανάγκες του" δήλωσε ο κ. Καρχιμάκης.

15:07 Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με την Ιπποκράτους τα πρώτα αποτελέσματα δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τις 20:00 το βράδυ, όταν θα γίνουν και δηλώσεις από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

14:50 "Είναι μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα, ένα καλό ξεκίνημα. Συγκρατημένη η αισιοδοξία μας, η συμμετοχή υψηλότερη από ότι περιμέναμε και πολύ περισσότερο από τις Κασσάνδρες που ήθελαν η σημερινή μέρα να είναι και από τις τελευταίες του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες δείχνουν, παρ' όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα, πως αναγνωρίζουν την προσπάθεια μας.
Πάνω απ' όλα πιστεύουν και θέλουν το ΠΑΣΟΚ να έχει κεντρικό ρόλο και την επομένη των εκλογών, γιατί έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει από την κρίση μια ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράταξη. Γιατί όλες αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.
Αυτό είναι το μήνυμα που σήμερα βγαίνει από τη συμμετοχή των πολιτών. Θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα κοντά στον πολίτη, στις αγωνίες και τα προβλήματα του" δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης ψηφίζοντας στο περίπτερο 7 της ΔΕΘ.

14:40 Συνεχίζεται η προσέλευση των φίλων του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες. Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική, ωστόσο αυτό που διαπιστώνουν όλοι, είναι η απουσία των νέων από τη διαδικασία.

14:25 Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο εκλογικό κέντρο στα Βριλήσσια στην οδό Κισσάβου. Στο σημείο δύο περιπολικά της Αστυνομίας.

14:16 Αισιοδοξία από το ΠΑΣΟΚ ενώ συνεχίζεται η ψηφοφορία. Κορυφαία στελέχη στην Ιπποκράτους εμφανίζονται ικανοποιημένα με τη μέχρι τώρα προσέλευση του κόσμου.

14:13 Ικανοποίηση του ΠΑΣΟΚ και για την συμμετοχή στην Κρήτη.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν το μεσημέρι οι βουλευτές του κινήματος Σήφης Βαλυράκης, Ευτύχης Δαμιανάκης και Ευαγγελία Κουρουπάκη, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η σημερινή διαδικασία και η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου σηματοδοτούν μια νέα περίοδο για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

 "Η σημερινή διαδικασία οδηγεί δυναμικά το ΠΑΣΟΚ στο να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον της χώρας", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σήφης Βαλυράκης.
"Παρά τις δυσκολίες παρά το γεγονός ότι κληθήκαμε να χειριστούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα παρά την απογοήτευση και στεναχώρια των πολιτών αυτοί δίνουν το παρών", δήλωσε ο Ευτύχης Δαμιανάκης.
"To ΠΑΣΟΚ σήμερα, κάλεσε σήμερα τους πολίτες να συμμετέχουν σε μια διαδικασία. Η συμμετοχή η όχι σηματοδοτεί τι σχέση που θέλει ο πολίτης με το μέλλον την προοπτική αυτής της παράταξης και της χώρας" δήλωσε η Ευαγγελία Κουρουπάκη.
14:02 Ικανοποιητική η συμμετοχή πολιτών στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία κατά τις τέσσερις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας εκλογικής διαδικασίας έχουν ψηφίσει:

* Αρκαδία: 480 άτομα στην Τρίπολη και 1.000 στο σύνολο του νομού.

* Λακωνία: 230 άτομα στην Σπάρτη και 1.200 στο σύνολο του νομού.

* Μεσσηνία: 550 άτομα στην Καλαμάτα και 1.700 στο σύνολο του νομού

* Κορινθία: 450 άτομα στην Κόρινθο και 1.500 στο σύνολο του νομού και στην Αργολίδα έχουν ψηφίσει συνολικά στο νομό περί τους 1.000 πολίτες.

14:55 Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατείνεται έως τις 18:00 η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στις 20:00 αναμένονται τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα και στη συνέχεια οι δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου.

13:45 Και ενώ η ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται ομαλά, διαβάστε για τα νέα στοιχεία σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή. Διαβάστε αναλυτικά τι "φέρνει στο φως" η δικογραφία.

13:33 Στις 6.000 έφτανε ως στις 12 το μεσημέρι ο αριθμός των πολιτών που ψήφισαν στα 17 εκλογικά κέντρα της Α’ Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου τους ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος.
Η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα αλλά αν υπάρξει αυξημένη προσέλευση η ψηφοφορία μπορεί να παραταθεί ως τις 19:00.

13:28 @pitsirikos Σήκω Ανδρέα για να δεις, στο ΠΑΣΟΚ μείναν' δυο τρεις.

13:16 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μιλένα Αποστολάκη ψήφισε στη Καισαριανή, ανοίγοντας τον δρόμο της επιστροφής στο κόμμα.

13:07 @YiannisKotsiras Λευκά υπάρχουν...

13:00 Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου.

12:42 Κανονικά συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Ιεράπετρα μετά την συμβολική διακοπή της από αγρότες. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ απoδέχθηκαν το αίτημα των αγροτών και ως "ένδειξη συμπαράστασης" διέκοψαν, για λίγο, την εκλογική διαδικασία, η οποία, πλέον, συνεχίζεται κανονικά.

12:30 Ψήφισε ο Γ. Παπανδρέου. Εξερχόμενος δήλωσε: "Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει πόρους έχει πλούτο..έχει τη δυνατότητα να είναι μια χαρούμενη κοινωνία".

"Να πάμε από τον συλλογικό κυνισμό σε μια δύναμη που θα αλλάξει την κοινωνία".
"Αναλάβαμε όλοι μαζί ένα τεράστιο βάρος που δε μας αναλογούσε ιστορικά".
"Ελπίζω η επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να έχει περισσότερη ξαστεριά και ηλιόλουστες ημέρες".

12:24 Έφτασε ο Γ. Παπανδρέου στην Ν. Ερυθραία μαζί με τη σύζυγό του. Τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. "Γιώργο σε αγαπάμε", φώναξε μια κυρία.

12:21  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις δύο πρώτες ώρες από τότε που άνοιξαν οι κάλπες, δηλαδή από τις 9 έως τις 11.00, η συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα άγγιζε περίπου τις 50.000.

12:12 Συνεχίζεται η ψηφοφορία για το ΠΑΣΟΚ ενώ περιμένουν τη συμμετοχή στις 100.000.

11:50 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο κόσμος που προσέρχεται να ψηφίσει είναι από κάποια ηλικία και πάνω. Η εικόνα μαρτυρά πως δεν προσέρχονται τόσο νέα άτομα.

11:42 Τα διεθνή ΜΜΕ παρακολουθούν και αυτά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Το BBC αναφέρει πως ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να παραιτηθεί και να πάρει τα ηνία του κόμματος.

11:38 Αγρότες της Ιεράπετρας στη Κρήτη έκαναν κατάληψη στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα μεταφοράς των προϊόντων τους στον Πειραιά, με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών. Δεν αφήνουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν.

11:35 Ψήφισε και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος εξήλθε του εκλογικού κέντρου στη Ν. Ερυθραία.

11:26 Νωρίτερα ψήφισε ο Κ. Γείτονας.

11:20 Ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσέρχεται για να ψηφίσει και αυτός στην Ν. Ερυθραία χωρίς ωστόσο να κάνει κάποια δήλωση.

11:19 Από λεπτό σε λεπτό η άφιξη του Γ. Παπανδρέου στην Ν. Ερυθραία. Πλήθος κόσμος έχει συγκεντρωθεί και τον περιμένει.

11:02 Διαβάστε για τις νέες αποδοκιμασίες που δέχτηκε ο Θ. Πάγκαλος και δείτε βίντεο

10:55 Ομαλά συνεχίζεται και στη Θεσσαλονίκη η ψηφοφορία για την ανάδειξη πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπαστεργίου, μέσα στην πρώτη ώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας ψήφισαν 1.600 άτομα, στα 17 εκλογικά κέντρα της Α’ Θεσσαλονίκης.

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά κέντρα και από τους ψηφοφόρους που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους αλλά και για την έλλειψη φακέλων.

10:50 Ικανοποίηση στην Ιπποκράτους από την πρώτη εικόνα για τη συμμετοχή του κόσμου. Τελείωσαν τα ψηφοδέλτια στο Σύνταγμα!

10:47 Ουρές έχει σχηματίσει ο κόσμος στο εκλογικό Χαλανδρίου όπως είπε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος ψήφισε εκεί.

10:44 Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα. Συνεχίζει να προσέρχεται κόσμος στην Ιπποκράτους.

10:29 Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου.

10:23 Σε εκλογικό κέντρο στη Μεταμόρφωση ψήφισε ο Α. Λοβέρδος ενώ στη Κυψέλη ψήφισε η Α. Διαμαντοπούλου.

10:10 Τα 13 από τα 14 εκλογικά τμήματα άνοιξαν στην Αχαΐα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, με σκοπό την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Το ένα έμεινε κλειστό γιατί υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και έτσι κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.

10:07 @PanosKammenos Σαν σήμερα το 1936 έφυγε ο Εθνάρχης ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Σήμερα ένας κατ όνομα Βενιζέλος βαφτισμένος και όχι..

10:00 "Η εκλογή του νέου προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή. Είναι μια αφετηρία. Σήμερα αρχίζουμε", δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε.
"Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, τους ανθρώπους που το συγκροτούν", προσέθεσε.
"Είμαι βέβαιος ότι με την ευρεία συμμετοχή θα διαψεύσουμε όλους όσοι πίστευαν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει.
"Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ".

9:52 Μόλις προσήλθε για να ψηφίσει στην Ν. Φιλαδέλφεια ο Ε. Βενιζέλος.

9:45 Σημειώνεται ότι για να ψηφίσει κανείς δίνει αντίτιμο δύο ευρώ.

9:33 Στη γραμμή 2115555600 μπορούν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι που ψηφίζουν.

9:31 Μέχρι στιγμής ήρεμα διεξάγονται οι εκλογές στην Ιπποκράτους, όπου ο κόσμος έχει αρχίσει να προσέρχεται για να δώσει τη ψήφο του στον Ε. Βενιζέλο.

9:21 "Δεν θέλουμε επιστροφή στη δραχμή", είπε μιλώντας αυτήν την ώρα στον ΣΚΑΙ ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, αστειευόμενος είπε στον Γ. Αυτιά πως ελπίζει αυτή τη φορά να του φέρει γούρι στη νέα του εκπομπή γιατί την άλλη φορά που ήταν καλεσμένος του, έκλεισε το κανάλι στο οποίο εργαζόταν.

9:17 Με αφορμή την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαβάστε την αναδρομή του NEWS 247 για το πως από τον Ανδρέα Παπανδρέου φτάσαμε στον Ε. Βενιζέλο.

9:13 Ο Ε. Βενιζέλος θα ψηφίσει μεταξύ 10.00 - 11.30 π.μ στη Ν. Φιλαδέλφεια, στη Δεκελείας, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου θα ψηφίσει στις 11.30π.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ερυθραίας. Σχεδόν μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχε γνωστό που θα ψηφίσουν καθώς όπως φαίνεται ο πολιτικός κόσμος έχει θορυβηθεί από τις "επιθέσεις" και τις αποδοκιμασίες του κόσμου.

9:10 Ο Ε. Βενιζέλος απηύθυνε χθες νέο κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις εκλογές.

9:07 Να σας ενημερώσουμε πως οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται σε 768 εκλογικά κέντρα, στα οποία λειτουργούν 1074 κάλπες. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 17.00 με ενδεχόμενο μόνο μίας δίωρης παράτασης, εφόσον χρειαστεί. Το πρώτο αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί μόλις καταμετρηθεί το 25% των ψήφων.

9:05 Διαβάστε πως και που θα ψηφίσουν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και δείτε αναλυτικά όλα τα πιστοποιημένα κέντρα.

9:02 Ξεκίνησαν και επίσημα οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ καθώς άνοιξαν οι κάλπες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επανίδρυση σχέσεων με τους πολίτες το μήνυμα για Βενιζέλο

SHARE: