Λεβέντης: Δε δεχόμαστε ονομασία με τον όρο Μακεδονία

ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωσης Κεντρώων// Ομιλία του προέδρου Βασίλη Λεβέντη.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωσης Κεντρώων// Ομιλία του προέδρου Βασίλη Λεβέντη.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εκτίμησε ότι θα γίνουν εκλογές το 2018 και δήλωσε ότι το κόμμα του δε θα δεχθεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την ΠΓΔΜ

«Το 2018 θα είναι έτος εκλογών», εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων συμπληρώνοντας: «Το γεγονός πως δεν έγιναν εκλογές το 2017, βρίσκεται στην αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει, ότι οι μισοί από τους νυν βουλευτές, δεν θα είναι στη νέα Βουλή».

Για την έξοδο από τα μνημόνια ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως «είναι θετικό να βγούμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία» και διερωτήθηκε «όμως πως να βγούμε, όταν έχουμε υπογράψει 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, 2,4% μέχρι το 2060 και υπερκόφτη για 99 χρόνια; Αυτό λέγεται καθαρή έξοδος; Δυστυχώς δεν θα υπάρξει καμία δημοσιονομική χαλαρότητα».

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς επανέλαβε την πρότασή του "να έρθει νόμος στη Βουλή που να προστατεύει την πρώτη κατοικία. Εμείς στην Ένωση Κεντρώων λέμε προστασία και της δεύτερης κατοικίας για οικογένειες με παιδιά".

Για τον Ρουβίκωνα σχολίασε ότι «τους έχουν συλλάβει στο παρελθόν και ο κ. Βούτσης τους άφησε ελεύθερους. Σαν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ο Ρουβίκωνας και θα έλεγα ότι ορισμένοι τον υποδαυλίζουν».

Τέλος, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Β. Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι δεν αποδέχεται καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία και συμπλήρωσε: "φαίνεται πως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα δώσουν το όνομα, οι ΑΝΕΛ θα φωνάζουν αλλά θα λείπουν από την ολομέλεια και νομίζουν ότι όλα θα πάνε καλά. Τα τρία κόμματα που προανέφερα ήδη έχουν δεχτεί την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και θα προσπαθήσουν να το περάσουν και στο λαό».

SHARE:

24Media Network