Λεβέντης προς ΚΚΕ: Με τον Μητσοτάκη είδαμε ποιος ήταν ο “λαγός”

Λεβέντης προς ΚΚΕ: Με τον Μητσοτάκη είδαμε ποιος ήταν ο “λαγός”
Policy Statements of the New Greek Government (Day 2), at the Parliament, in Athens, Oct.06, 2015 / ( 2), , , 06 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε με αιχμηρό τρόπο σε όσους του καταλογίζουν ότι λειτουργεί ως λαγός του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Βασίλης Λεβέντης καταψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνηση και απάντησε με σφοδρότητα στις αιτιάσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι σκοπεύει να λειτουργήσει ως λαγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε μάλιστα σε έντονη αντιπαράθεση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. «Εσείς μάλλον με είπατε λαγό χθες. Θα δούμε ποιος είναι ο λαγός θα το δείξει η ιστορία» είπε απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΚΚΕ.  «Mε το Μητσοτάκη είδαμε ποιος είναι ο λαγός» είπε υπενθυμίζοντας αιχμηρά τη συνεργασία του ενιαίου τότε Συνασπισμού με τη ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξήγησε, όμως, και τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. «Σας απέστειλα εννέα σημεία αλλά δεν μου απαντήσατε» είπε στην κυβέρνηση και ξεκαθάρισε: «με αγνοήσατε και γι΄αυτό δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». «Χάσατε έτσι την ευκαιρία να διορθώσετε λάθη δεκαετιών» συμπλήρωσε στο ίδιο πλαίσιο. Στη συνέχει, πάντως, επιβεβεβαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι μπορεί στο μέλλον να στηρίξει κάποια νομοσχέδια λέγοντας: «αυτή την ώρα δεν μπορώ να δώσω ψήφο».

Είχε, όμως, και ένα σύντομο διάλογο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όταν υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα εξουσίας (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) έφεραν τα πράγματα έτσι ώστε να φαίνεται ότι είχαν μικρή διαφορά προεκλογικά για να προκαλέσουν πόλωση. «Δεν είναι έτσι» του απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα