Λιγότερα τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Λιγότερα τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
EUROKINISSI

Τι συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο και τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τους υπουργούς του. Οι κρίσιμοι σταθμοί για τη χώρα και την κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες

Όμοφωνα έκανε δεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου το υπουργικό συμβούλιο για την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαίδου απο την Γενική Γραμματεία Εσόδων. Η δυσαρέσκεια από το Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε ήταν δεδομένη όλο το τελευταίο διάστημα.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας για το αν θα υπάρξει ενόχληση στην τρόικα από αυτή την απόφαση εκτιμούσαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό, καθώς "οι ίδιοι συζητούσαν για το ποινικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων."

Τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης από σήμερα μέχρι και τα Χριστούγεννα έβαλε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε περίπου 3.30 ώρες.

Χρονικά οι επόμενοι σταθμοί είναι οι εξής:

- Ψήφιση δεύτερου πακέτου προαπαιτουμένων

- Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

- Ασφαλιστικό νομοσχέδιο

- Προϋπολογισμός

- Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του ζήτησε απο τους υπουργούς να υπάρχει συλλογική προσπάθεια και συντονισμός της κυβέρνησης προκειμένου αυτή να δρα γρήγορα και αποτελεσματικά.  "Δεν υπάρχουν περιθώρια στην ελληνική κοινωνία για καθυστερήσεις" φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπου σύμφωνα με την εισήγηση του Γιάννη Δραγασάκη τα χρήματα που θα τοποθετηθούν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είναι λιγότερα απο την αρχική εκτίμηση που ήταν στα 25 δις. ευρω. Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Το επόμενο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να απασχολήσει το ζήτημα του ασφαλιστικού με στόχο να έχει ψηφιστεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποπομπή της Σαββαΐδου, με βάση το νόμο περί πλημμελήματος αποφάσισε η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network