Υπερψηφίστηκε με 153 "ναι" το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε με 153 "ναι" το πολυνομοσχέδιο
EUROKINISSI

Με απώλειες υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Καταψήφισε το άρθρο για τη δημοτική αστυνομία ο Π. Κουκουλόπουλος. Απόντες Α. Κακλαμάνης και Δ. Κυριαζίδης

Με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Δεκαπέντε άρθρα του πολυνομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Κατά την ψηφοφορία, επί συνόλου 293 βουλευτών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μία πλειοψηφία 153 βουλευτών που υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, με εξαίρεση τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, αν και είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Απουσίαζε επίσης από την ψηφοφορία, του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης και ο Δ. Κυριαζίδης της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω του θανάτου της μητέρας του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν εναντίον των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ - το 14 και το 30 - που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.

Η συζήτηση στην οποία επικράτησαν υψηλοί τόνοι, ολοκληρώθηκε στις 11:35 το βράδυ της Τετάρτης.

Ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος, προειδοποίησε ότι θα καταψηφίσει τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου 80, 81 και 82 που αφορούν την διοικητική μεταρρύθμιση, αν δεν εξαιρεθούν οι τρίτεκνες οικογένειες.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι ακούγοντας τις φωνές πολλών συναδέλφων του, θα αποσύρει τα συγκεκριμένα άρθρα, με αποτέλεσμα ο κ. Κοντογεώργος να άρει τις επιφυλάξεις του.

Τι είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Τι είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος

Τι είπε στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος

Τι είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση απέσυρε δυο τροπολογίες, μετά από σφοδρές αντιδράσεις βουλευτών, ενώ υπάρχουν και βελτιώσεις όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, που τίθενται σε διαθεσιμότητα και αναμένεται να απορροφηθούν στο τομέα της υγείας, αλλά και τους δημοτικούς αστυνομικούς, η πλειοψηφία των οποίων θα πάει στην Ελληνική Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η λαϊκή οργή φοβίζει την κυβέρνηση. Αποσύρονται δυο τροπολογίες από το πολυνομοσχέδιο

Πολυνομοσχέδιο: Τι αλλάζει στη φορολογία. Παρελθόν οι αποδείξεις

Διαθεσιμότητα και κινητικότητα με δυο υπογραφές

SHARE:

24Media Network