Λοβέρδος: "Η χώρα καταρρέει και με την κυβέρνηση Παπαδήμου"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ--- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ--- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Φόβους ότι χάνεται χρόνος και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να προχωρήσει πέρα από το Μάρτιο, εκφράζει ο υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος

Κριτική στην κυβέρνηση Παπαδήμου ασκεί ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδο ς, εκτιμώντας ότι χάνει χρόνο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

"Η χώρα καταρρέει. Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη το 2012 και το 2013, θα κλείσουν βασικές υποδομές στην Υγεία, στην Παιδεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση", τονίζει σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα".

Και συνεχίζει: "Η κυβέρνηση Παπαδήμου σε σύντομο χρόνο πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και να αξιοποιήσει τους λίγους αυτούς μήνες προκειμένου να στρώσει τον δρόμο στην επόμενη κυβέρνηση για τα θέματα της λεγόμενης οικονομικής κυβέρνησης. Δηλαδή για τη συνάντηση κράτους και οικονομίας, πρωτίστως στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, της βιομηχανίας τροφίμων, του εμπορίου και για την προώθηση του ΕΣΠΑ. Δεν υπάρχει χρόνος. Φοβάμαι πως η κυβέρνησή μας χάνει χρόνο στο κρίσιμο αυτό θέμα", αναφέρει.

Ο υπουργός Υγείας δηλώνει επίσης ότι συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά για τη διάρκεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, προεξοφλώντας ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2012, ενώ χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση Παπανδρέου "φλυαρία καινοτομιών" που απέτυχε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας.

Αναφορικά με την επερχόμενη εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία, χαρακτηρίζει φίλο του τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ζητά να κατοχυρωθεί ένα πλαίσιο αρχών που θα διασφαλίζει τη μελλοντική ενότητα του κόμματος, αλλά και που θα αποκαταστήσει τα ελλείμματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

SHARE:

24Media Network