Μ. Μπόλαρης: Αλλαγές στα βιβλία ιστορίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης EUROKINISSI

"Θα ξαναγράψουμε τα σχολικά βιβλία ιστορίας. Υπάρχουν απίστευτες ιστορικές διαστρεβλώσεις στα βιβλία της γειτονικής χώρας", είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης στον News 24/7 στους 88,6.

Αλλαγές στα σχολικά βιβλία ιστορίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ως πρόεδρος της μεικτής διεπιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας-ΠΓΔΜ ανέφερε ότι "η διαδικασία αφορά τον προσδιορισμό σε επίπεδο εκπαιδευτικό, μορφωτικό, πολιτισμικό, αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να πάψει η ανάπτυξη του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα στα σχολικά βιβλία ιστορίας. Η επιτροπή έχει σκοπό να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Θα ξαναγράψουμε τα σχολικά βιβλία ιστορίας. Υπάρχουν απίστευτες ιστορικές διαστρεβλώσεις στα βιβλία της γειτονικής χώρας. Οι βόρειοι γείτονες μας έχουν σλαβική καταγωγή και αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί. Στα βιβλία τα δικά μας δεν έχουμε προσβολές. Αλλά η επιτροπή λειτουργεί με όρους αμοιβαιότητας, οπότε πρέπει να ακούσουμε τι λένε οι γείτονες. Τέτοιες επιτροπές έχουν λειτουργήσει ξανά σε σχέση με την Αλβανία, παλαιότερα με τη Γερμανία και με την Τουρκία".

ADVERTISING

Σε ερωτήσεις για τη στάση του απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μπόλαρης σημείωσε ότι "θα έπρεπε να λέγονται Σλαβομακεδόνες και η γλώσσα τους να είναι η σλαβομακεδονική. Έγιναν διαπραγματεύσεις προέκυψε συμβιβασμός που κατοχυρώνει κρίσιμα για εμάς ζητήματα". Αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στην ΔΕΘ είπε ότι "άλλο τα μεγάλα συλλαλητήρια που έγιναν το χειμώνα και βοήθησαν την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και άλλο άτακτες ομάδες ακροδεξιών που κινητοποιούνται. Αυτό που είδαμε στη ΔΕΘ ήταν μια ακροδεξιά στρατηγική κακότητας και αθλιότητας σε βάρος της χώρας".

SHARE:

24Media Network