Μαχαίρι στις υπερωρίες με εντολή Σταϊκούρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Τι προβλέπει νέα εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τους υπαλλήλους σε δήμους και δημόσιους οργανισμούς. Περιορίζονται οι επιπλέον δαπάνες για υπερωρίες

Την εντολή να έχουν έτοιμους τους προϋπολογισμούς τους έως τις 31 Ιανουαρίου και έως τις 15 Φεβρουαρίου να έχουν καταρτίσει και το μηνιαίο πρόγραμμα κατανομής δαπανών, που είναι αναγκαίο για την παρακολούθηση των ενδεχόμενων αποκλίσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με εγκύκλιο του στις διοικήσεις όλων των Νομικών Προσώπων αρκετές από τις οποίες ελέγχονται για μη τήρηση του ενιαίου μισθολογίου.

Τίθενται πλέον αυστηροί περιορισμοί και στον αριθμό των ωρών που μπορεί να απασχοληθεί υπερωριακά το προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Για τις επιπλέον αυτές δαπάνες, όπως και για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, δεν θα διατεθούν άλλα κονδύλια πέραν των πιστώσεων που προβλέπει ο προϋπολογισμός. Στην περίπτωση που σημειώνονται αποκλίσεις άνω του 10%, θα πρέπει, αφενός αυτές να αιτιολογούνται και αφετέρου να λαμβάνονται μέτρα και δράσεις για τη διόρθωσή τους.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται, επίσης, ότι οι προβλέψεις θέσεων του προσωπικού που αποχωρεί από την υπηρεσία, λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, μετάταξης, κλπ, θα διαγράφονται αμέσως από τα σχετικά βιβλία- μητρώα, με εξαίρεση τις προβλέψεις θέσεων των ειδικευόμενων στα νοσηλευτικά ιδρύματα ιατρών και των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και τις αριθμητικές προβλέψεις θέσεων του προσωπικού των πολιτικών γραφείων των μελών της κυβέρνησης, των υφυπουργών, των γενικών γραμματέων, του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας, της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και των γραφείων Τύπου και δημοσίων σχέσεων των υπουργείων.

Εξάλλου, στην εγκύκλιο υπάρχει για πρώτη φορά πρόβλεψη για τη διαθεσιμότητα, καθώς και για την κινητικότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, με την επισήμανση, μεταξύ άλλων, ότι για τις όποιες αλλαγές στον αριθμό του προσωπικού πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να αξιολογείται κατά διαστήματα και η αναγκαιότητα ανακατανομής πόρων μεταξύ των φορέων.

(Πηγή: Aftodioikisi.gr)

SHARE:

24Media Network