Μάλτα: Διμερής συνάντηση Κοτζιά-Πόποσκι

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ---ΔΗΛΩΣΕΙΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ---ΔΗΛΩΣΕΙΣ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Από τη Μάλτα και την Άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας

Εκτενή ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στα Σκόπια είχε Νίκος Κοτζιάς και από τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Πόποσκι κατά την διμερή συνάντηση που είχε μαζί του στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαλέττα.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τις εξελίξεις στις δύο χώρες και συζήτησαν για ευρωπαϊκά και περιφερειακά ζητήματα.

Ερωτηθείς άλλωστε νωρίτερα, σχετικά με το ζήτημα της έκρυθμης κατάστασης στα Σκόπια, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι δεν έγινε συζήτηση στο πρώτο μέρος της συνάντησης των ΥΠΕΞ πέραν της εισαγωγικής παρατήρησης της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι για τη σοβαρότητα του θέματος και το σχόλιο του ιδίου ότι «επιβεβαιώνεται αυτό που είχε πει πριν από 2,5 χρόνια, ότι χρειάζεται μία κουλτούρα συνεννόησης και συμβιβασμών προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας». Ένα προσόν που λείπει- όπως προσέθεσε- και από την Τουρκία, υπενθυμίζοντας σε όσους συζητούν για τα εσωτερικά της γειτονικής χώρας και τις εξελίξεις μετά από το δημοψήφισμα, ότι η Τουρκία έχει μία συγκεκριμένη εξωτερική πολιτική και ότι πρέπει να επιδεικνύουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαλκάνια ώρα μηδέν. Υπό διάλυση τα Σκόπια

O κήπος με τα θηρία

Ρωσία κατά ΕΕ και ΗΠΑ για τα Σκόπια

Κοτζιάς: Το μήνυμα που θα πάρει η Τουρκία θα είναι σαφές

SHARE:

24Media Network