Μανιός: Απαράδεκτη η πρόταση Τουσκ για το προσφυγικό

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σστο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Προαύλιο της Βουλής των Ελλήνων.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, παρουσιάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σστο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Προαύλιο της Βουλής των Ελλήνων.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως μέσα στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση, ακροδεξιά κόμματα, όπως της Λεπέν στη Γαλλία, στην Αυστρία, στη Γερμανία, διεκδικούν κυβερνητικές θέσεις λόγω της απήχησης που έχουν

“Είναι απαράδεκτο να αναθεωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια απόφαση η οποία δεν ήταν ο,τι καλύτερο, το άριστο. Εν πάση περιπτώσει έδινε μια διέξοδο στους κατατρεγμένους ανθρώπους που ξεσπιτώνονται και φεύγουν από τις πατρίδες τους” δήλωσε στο Ραδιόφωνο24/7 και τους 88,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, σχολιάζοντας την πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ να καταργηθούν οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων.

Εν συνεχεία επεσήμανε πως μέσα στην ίδια Ευρωπαϊκή Ένωση, ακροδεξιά κόμματα, όπως της Λεπέν στη Γαλλία, στην Αυστρία, στη Γερμανία, διεκδικούν κυβερνητικές θέσεις λόγω της απήχησης που έχουν και αυτό δείχνει ότι η Ευρώπη έχει υποχωρήσει ιδεολογικά, πολιτικά και θεσμικά. “Αυτές οι υποχωρήσεις, αν δεν μπουν σε μια τροχιά για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και μεταξύ των χωρών αλλά και προς τους άλλους λαούς, εκτός από τους ευρωπαϊκούς, τότε είναι πολύ δυσοίωνα τα μηνύματα” είπε χαρακτηριστικά.

Κατά το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην κρίση, περίοδος κατά την οποία οι πρόσφυγες δημιουργούν μεγάλα προβλήματα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στην εξουσία και η Ελλάδα είχε πολιτική κλειστών συνόρων, η ακροδεξιά δεν θα ήταν στο 6-7% που είναι τώρα, θα ήταν μια μεγάλη πολιτική δύναμη που θα έπαιζε ρόλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέκοψε την πορεία της Χρυσής Αυγής με ψήφους, σύμφωνα με τον κ. Μανιό, αλλά με την πολιτική που ακολούθησε. Άλλωστε, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας μαζί με αυτά της Χρυσής Αυγής, ήταν αυτά που ήταν πριν την κρίση, είπε, εν κατακλείδι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

SHARE:

24Media Network