Μαργαρίτης Σχοινάς: “Από το Κατάρ έλαβα δώρο μια μπάλα κι ένα κουτί σοκολατάκια”

Μαργαρίτης Σχοινάς: “Από το Κατάρ έλαβα δώρο μια μπάλα κι ένα κουτί σοκολατάκια”
Μαργαρίτης Σχοινάς 2022 Jean-Francois Badias/AP Photo

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε για τα tweet που έκανε για το Κατάρ και τόνισε πως για εκείνον "υπάρχει μόνο φως".

“Ήμουν στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς ήταν το πρώτο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός μετά την πανδημία και η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να λείπει. Με απόλυτη διαφάνεια, είχα συζητήσεις”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο.

“Όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για το Κατάρ, κάθε λέξη είναι 100% συμβατή με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν συμπληρώνοντας πως κανείς δεν αυτοσχεδιάζει.

Σχετικά με το tweet που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο για το Κατάρ είπε οτι “αναρτώ tweets και θα συνεχίσω να το κάνω ως ένδειξη διαφάνειας. Και για τα εργασιακά, επανέλαβα τις πολιτικές του ILO, που έχει γραφείο με 40 άτομα στην Ντόχα”.

“Μετά από 32 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας, για μένα υπάρχει μόνο φως. Και να σας πω και κάτι: Δόξα τω Θεώ που τουίταρα. Φαντάζεστε τι κριτική θα δεχόμουν αν δεν είχα τουιτάρει όσα έκανα στο φως της ημέρας;”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν έχει λάβει δώρα απο το Κατάρ είπε: “Ναι έχω λάβει. Μία μπάλα ποδοσφαίρου, ένα κουτί σοκολατάκια και αναμνηστικά τα οποία έδωσα στον οδηγό που με πήγε από το στάδιο στο ξενοδοχείο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα