Μαρινάκης: Δεν βρήκαν μία λέξη να πουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για μία επίθεση τόσο κοντά στον πρωθυπουργό

Διαβάζεται σε 3'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό και στη ρωσική επίθεση κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι, εξαπολύοντας επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη χθεσινή επίθεση στην Οδησσό, την ώρα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καταγγέλλει το Μαξίμου δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Ερωτηθείς εάν το ταξίδι- αστραπή του πρωθυπουργού στην Ουκρανία, που οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα, σημαίνει και εμπλοκή της Ελλάδας με στρατό στον πόλεμο, ο κ. Μαρινάκης διέψευσε κατηγορηματικά, σχολιάζοντας ότι είναι άξιο αναφοράς ότι “επανέρχονται κάποιοι για κάτι το οποίο έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός τόσες πολλές φορές.”

Στη συνέχεια ο κ.Μαρινάκης χαρακτήρισε την παρουσία Μητσοτάκη στην Ουκρανία μια κίνηση με πολύ μεγάλη ουσία και υψηλότατο συμβολισμό. “Γιατί η Ελλάδα -ευτυχώς- έχει μία κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που σέβεται την δημοκρατία είναι δίπλα στον αμυνόμενο, είναι δίπλα σε ένα λαό, ο οποίος δοκιμάζεται από μία επίθεση που πλέον ξεπερνά τα δύο χρόνια”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

“Είμαστε με τον αμυνόμενο και ο πρωθυπουργός πήγε εκεί για να αναδείξει αυτήν τη θέση. Και είμαστε πολύ περήφανοι που κι εμείς ανήκουμε σε μία κυβέρνηση και ζούμε σε μία χώρα που έχει μια κυβέρνηση που δεν παίρνει ίσες αποστάσεις. Γιατί εκεί όπως ειπώθηκε και από τον πρωθυπουργό γίνεται πραγματικός πόλεμος. Εκεί σκοτώνονται άνθρωποι τόσο άδικα από τόσες πολλές επιθέσεις. Και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε μία τέτοια κατάσταση και να προσπαθούμε να κάνουμε επικίνδυνους συμψηφισμούς μεταξύ του επιτιθέμενου και του αμυνομένου.”

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η επίθεση συνέβη αρκετά κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο πρόεδρος Ζελένσκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό. “Εναν πρωθυπουργό κράτους μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης και πρωθυπουργό κράτους μέλους του ΝΑΤΟ -αυτό έχει την αξία του χωρίς να μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω ή να κάνουμε εμείς περαιτέρω ερμηνείες”, σχολίασε.

Ανέφερε στη συνέχεια ότι την επίθεση καταδίκασαν ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Matthew Miller, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Και πρόσθεσε:

Ξέρετε ποιοι δεν έβγαλαν λέξη για την επίθεση; Τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δηλαδή συνέβη μία τόσο σοβαρή επίθεση τόσο κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας μας και δεν βρήκαν μία λέξη να πουν. Πέρασαν τόσες ώρες, σκέφτηκαν να γράψουν οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς για οποιοδήποτε άλλο θέμα αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να πουν.”

Ο κ.Μαρινάκης πρόσθεσε: “Πραγματικά εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έγινε από αμέλεια και δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος και αναφέρομαι κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ γιατί για κάποια άλλα κόμματα δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Είδαμε κάποιες θλιβερές ανακοινώσεις που στο τέλος της ημέρας επιτίθενται και στον Έλληνα πρωθυπουργό. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε με την δημοκρατία και το κράτος δικαίου με τον αμυνόμενο και με το δίκαιο, χωρίς να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω σε αυτό.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα