Μαρινάκης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: “Όλα πήγαν στραβά”

Διαβάζεται σε 2'
Μαρινάκης για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: “Όλα πήγαν στραβά”
Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κλήθηκε να απαντήσει για τους χειρισμούς της ελληνικής αστυνομίας που οδήγησαν στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Τις αποκαλύψεις για τους χειρισμούς, τα αλλεπάλληλα λάθη και τις παραλείψεις της αστυνομίας το βράδυ της Δευτέρας (1/4), που οδήγησαν στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων κλήθηκε να δώσει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο ότι πήγαν όλα στραβά. Τον επιμερισμό της ευθύνης θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι» είπε χαρακτηριστικά ενώ ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική ευθύνη απάντησε ότι «αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει συνολικά την εικόνα της αστυνομίας. Είναι ισοπέδωση».

«Όταν σκοτώνεται, δολοφονείται ένας νέος άνθρωπος απέξω από ένα αστυνομικό τμήμα δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Μόνο να οργιστείς και να δεις τι συνέβη. Υπάρχουν δύο συζητήσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με το πρωτόκολλο και το εάν και εφόσον εφαρμόστηκε. Αυτό θα το εξετάσουν οι αρχές. Δεν τιμά τους 57.000 αστυνομικούς που καθημερινά δίνουν μεγάλη μάχη για το καθήκον τους», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το δεύτερο θέμα που πρέπει να εξεταστεί έχει να κάνει με την αντίληψη και κατά πόσο εκτίμησαν την κατάσταση.

«Δεν μπορούμε να ζητάμε το “κεφάλι” ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το γεγονός αυτό πρέπει να το καταδικάσουμε αλλά δεν πρέπει να αποθαρρύνονται οι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια.

Στην ερώτηση τι αποτέλεσμα έχει φέρει η αξιολόγηση στην ελληνική αστυνομία υποστήριξε ότι «έχει φέρει αποτέλεσμα, αλλά δεν είπε κανείς ότι θα εξαφανιστούν όλες οι τραγικές συμπεριφορές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα