Μαρινάκης: Η ομοφυλοφυλία δεν είναι αμάρτημα

Διαβάζεται σε 4'
Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μήνυμα κυβέρνησης στην Εκκλησία για το γάμο ομοφύλων, μετά και τη συνάντηση Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου. Άδειασμα Μαρινάκη σε Πλεύρη που ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών δεν καταλήγουν σε ίδρυμα.

Η “ώρα της αλήθειας” για τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πλησιάζει, καθώς το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει άμεσα στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πάντως δεν θέλησε στο briefing να δώσει χρονοδιάγραμμα. Επισήμανε πάντως ότι υπουργικό γίνεται κάθε μήνα ενίοτε και δύο φορές το μήνα.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πριν από δέκα ημέρες. Ανέφερ,ε πάντως, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτημάτων του Αρχιεπισκόπου για να συζητηθούν θέματα όπως η υπογεννητικότητα, καθώς η στέγαση των νέων και ειδικά των νέων ζευγαριών.

Δε διέψευσε όμως ότι συζητήθηκε και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ επισήμανε ότι καθώς ο πρωθυπουργός συναντάται τακτικά με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ήταν αυτή η τελευταία συνάντηση.

“Εγώ δεν ήμουν παρών και δε μπορώ να γνωρίζω τι άλλο συζητήθηκε. Είναι ένα ζήτημα στην επικαιρότητα αυτό, δεν μπορώ να αποκλείσω ότι συζητήθηκε. Είναι γνωστές και διατυπωμένες οι απόψεις κυβέρνησης και εκκλησίας για το θέμα, χωρίς να γνωρίζω τι άλλο συζητήθηκε”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

Κληθείς δε να σχολιάσει δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου πως η ομοφυλοφυλία είναι αμάρτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: “Προφανώς δεν είναι αμάρτημα και είναι λυπηρό να ακούγονται διατυπώσεις που νομίζω δεν εκπροσωπούν τους πιστούς ή την Εκκλησία. Είναι μειοψηφικές, μας βρίσκουν απέναντι. Το να προσβάλλεις ένα πολίτη για το σεξουαλικό προσανατολισμό του δεν έχει να κάνει με την πίστη μας”. 

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει το πρόγραμμά της και πως είναι διακριτός ο ρόλος πολιτικής εξουσίας και Εκκλησίας. “Ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας, όταν στην πλειοψηφία τους διατυπώνονται με ευπροσήγορο τρόπο. Αλλά η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ψηφίζει τους νόμους του κράτους”, πρόσθεσε.

Άδειασμα Μαρινάκη σε Πλεύρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε, όμως, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Θάνος Πλεύρη, ο οποίος υποστήριξε κατά το προχθεσινό “φροντιστήριο” στους γαλάζιους βουλευτές ότι ο γάμος δεν είναι δικαίωμα και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει παιδί που μεγαλώνει με ομόφυλο ζευγάρι σε ίδρυμα.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν θα αλλάξει η θεσμική ιδιότητα του βουλευτή Α Αθηνών και χαρακτήρισε σεβαστές τις απόψεις Πλεύρη. Εξήγησε όμως ότι δεν υπάρχουν επαρκείς δικλείδες ασφαλείας αυτή τη στιγμή.

“Σήμερα μπορεί ένα ομόφυλο άτομο να υιοθετήσει κατά μόνας και μετά να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και να μεγαλώνει το παιδί με το σύντροφο του. Είναι ξεκάθαρο ότι αν φύγει από τη ζωή αυτός που υιοθέτησε, το παιδί δεν πηγαίνει αυτομάτως στον έτερο του συμφώνου συμβίωσης. Ποια η δικλείδα ασφαλείας; Το παιδί αυτό κινδυνεύει να βρεθεί σε ίδρυμα ή σε άλλο συγγενή, αλλά όχι σε αυτόν που το μεγάλωσε”, είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

Θέλουμε να έχουν και οι δύο δικαιώματα και υποχρεώσεις και να κρίνονται και οι δύο εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για να μεγαλώσουν αυτό το παιδί, όπως γίνεται και με τα ετερόφυλα ζευγάρια”. 

Θάνος Πλεύρης Νέα Δημοκρατία άρθρα και ειδήσεις
Θάνος Πλεύρης

Απάντησε επίσης στον κ. Πλεύρη ως προς το εάν ο γάμος είναι δικαίωμα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. “Αυτό που κάνουμε δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας απόφασης, που καταδικάζει Ελλάδα. Δεν είπε ποτέ αυτό η κυβέρνηση. Με βάση αυτό που συμβαίνει στις άλλες χώρες και αυτό που λένε οι επιστήμονες, αυτή είναι η σωστή νομοθέτηση υπέρ δικαιωμάτων του παιδιού, για αυτό εφαρμόζεται και στο σύνολο της Δύσης”. 

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε, επίσης, τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάση Γκλαβίνα, πως το Κίνημα “δεν θα κάνει το ρεπό βουλευτών της ΝΔ”. Καταρχήν χαρακτήρισε θετικό το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης – μετά από μία εβδομάδα όπως τόνισε – δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει και εκτίμησε: “Συζητήσεις για ρεπό και κορδόνια δεν αφορούν τους πολίτες”.

Καταδίκασε, δε, με τον πλέον σφοδρό τρόπο τις ομοφοβικές δηλώσεις του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Παρασκευαϊδη, σχολιάζοντας πως αυτά δεν τα λέει ούτε βουλευτής ακροδεξιού κόμματος και χαρακτηρίζοντας ήπια την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη σε σχέση με τις αντιεπιστημονικές αναληθείς και προσβλητικές δηλώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα