Μαρινάκης: Στο Κάιρο ο πρωθυπουργός στις 17 Μαρτίου

Διαβάζεται σε 2'
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη
Ο Παύλος Μαρινάκης ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κάιρο την Κυριακή 17 Μαρτίου. Όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα, Πέμπτη (14/3), ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κάιρο μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την Ιταλίδα ομόλογο του, Τζ. Μελόνι, και τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Αλεξάντερ Νώε Γκρόο.

“Την Κυριακή 17 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Κάιρο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον Πρωθυπουργού του Βελγίου, Αλεξάντερ Νώε Γκρόο. Θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fatah al Sisi, σε μια επίσκεψη που συμβολίζει τον σημαντικό και κρίσιμο ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων, καθώς και την στρατηγική σημασία της Αιγύπτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης.

“Η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κάιρο, με το οποίο μοιράζεται κοινή αντίληψη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την εξεύρεση λύσεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει εδώ και καιρό τη σημασία μιας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αίγυπτο, ενώ ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που είχε αναδείξει τη σημασία της Αιγύπτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την σταθερότητα στην περιοχή, λίγες μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός θα έχει στο Κάιρο και διμερή συνάντηση με τον κ. Σίσι συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα