Μαξίμου: Εμείς δεν πήραμε έκθεση της ΕΥΠ για παρακολούθηση Φλώρου

Μαξίμου: Εμείς δεν πήραμε έκθεση της ΕΥΠ για παρακολούθηση Φλώρου
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος twitter

Άγνοια δηλώνει η κυβέρνηση για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καλώντας τον… Τσίπρα να δώσει εκείνος απαντήσεις και κάνοντας λόγο για “κοπτοραπτική και εποχές κασέτας”.

Μπροστά στις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από την ΕΥΠ, αλλά και για διαδρομές “μαύρου χρήματος”, το Μαξίμου δηλώνει άγνοια και “παίρνει αγκαζέ” τον στρατηγό, θέλοντας και μη.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να ανανεωθεί η θητεία του κ.Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της θητείας Φλώρου ειλημμένη απόφαση εδώ και ένα μήνα, δηλαδή από τα αρχικά δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Φλώρο θύμα υποκλοπών, αλλά επισπεύσθηκε σήμερα, καθώς η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή.

“Η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η εμπιστοσύνη αυτή δεν κλονίζεται με κανένα τρόπο και πάντως όχι από υλικό ρυπαρών δικτύων που διοχευτεύουν προνομιακά πληροφορίες σε συγκεκριμένους κύκλους”, δήλωσε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υποστηρίξε μάλιστα ότι το ερώτημα είναι εάν ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύεται τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αν όχι, γιατί. “Έχουν την ευαισθησία και εφυία στο ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθούν ποιος οφελείται από την επίθεση στο πρόσωπο του ΓΕΕΘΑ; Ενημερώνεται ο κ. Τσίπρας για το τι λέγεται στην Τουρκία και πως αξοποιείται περιεχόμενο των κομματικών ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ;” διερωτήθηκε μάλιστα ο κ. Οικονόμου.

“Με δεδομένο ότι ούτε στην κυβέρνηση ούτε στον πρωθυπουργό δεν έχουν φτάσει αυτές οι περιβόητες εκθέσεις της ΕΥΠ, τίθενται ορισμένα ερωτήματα”, υποστήριξε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρώτον εάν αυτά είναι πραγματικά ή μυθεύματα και προϊόντα κοπτοραπτικής, αν ξαναζουμε την εποχή της κασέτας. Αλλά αν έχουν βάση αλήθειας και κάποιοι λειτουργήσαν εκτός πλαισίου νομιμότητας, ποια η σχέση εκείνων που έχουν στην κατοχή τους αυτό το υλικό με εκείνους που διενεργούσαν αυτές τις παρακολουθήσεις εκτός πλαισίου νομιμότητας. Ποια ρυπαρά δίκτυα κρύβονται από πίσω”, πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα της Documento πως η ΕΥΠ ανακάλυψε αγορά ακινήτου με “μαύρο χρήμα” από την οικογένεια Φλώρου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Έχω απαντησει πολλές φορές σε ότι αφορά ενδεχόμενες παρακολουθήσεις. Είναι αντικέιμενο έρευνας συγκεκριμένων αρχών και δομών. Δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί προς κατεύθυνση αυτή περα από κοπτοραπτική και ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν διέψευσε την παρακολούθηση του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν διαψεύδει τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα και σχολίασε: “Περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον μια αντίδραση, από τον “σαχλαμάρα” όπως τον αποκαλεί -σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δημοσιευμάτων- ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο.”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Documento αναφορικά με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, η οποία παρακολουθούσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το σπίτι που αγοράστηκε το 2021 στην περιοχή του Παπάγου φαίνεται ότι κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτή, σύμφωνα με τις περιγραφές των μυστικών υπηρεσιών, είναι η εμπορική αξία του ακινήτου.

Κατά το ίδιο πληροφοριακό δελτίο ωστόσο φαίνεται πως για την αγορά του πολυτελούς ακινήτου σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές της Αττικής δόθηκαν 600.000 ευρώ κάτω από το τραπέζι. Ηταν δηλαδή «μαύρα», λέξη την οποία χρησιμοποιεί και η ΕΥΠ.

Σε αντίθεση ωστόσο με όσα καταγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο, το ακίνητο δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στον γαμπρό του, δηλαδή στον σύζυγο της μιας από τις δύο κόρες του, ο οποίος φέρει τα αρχικά Θ.Μ.

Το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωση του πάντως υποστήριξε ότι: “Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα