Φλώρος: Ανανεώθηκε η θητεία του στο ΓΕΕΘΑ για ένα χρόνο

Φλώρος: Ανανεώθηκε η θητεία του στο ΓΕΕΘΑ για ένα χρόνο
Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον Κ.Μητσοτάκη, αποφάσισε την παράταση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με φόντο τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την παράταση θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).

Ομόφωνα αποφασίστηκε :

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Αγγελου Χουδελούδη.

3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Στους απερχόμενους αρχηγούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α., απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της θητείας Φλώρου ειλημμένη απόφαση εδώ και ένα μήνα, δηλαδή από τα αρχικά δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Φλώρο θύμα υποκλοπών, αλλά η επίσπευση της σήμερα σαφώς συνδέεται με τις τελευταίες αποκαλύψεις τόσο του News24/7, όσο και της εφημερίδας Documento.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Φλώρος είχε αναλάβει αρχηγός ΓΕΕΘΑ το 2020 και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ήδη ανανεώσει τη θητεία του, η οποία τώρα θα παραταθεί για ένα ακόμη χρόνο, καθώς άλλωστε δεν προβλέπεται για περισσότερο.

Σημειωτέον πάντως ότι ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να έχει εξαιρετικά κακές σχέσεις με τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν διέψευσε την παρακολούθηση του, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν διαψεύδει τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα και σχολίασε: “Περιμένουμε επίσης με ενδιαφέρον μια αντίδραση, από τον “σαχλαμάρα” όπως τον αποκαλεί -σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των δημοσιευμάτων- ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλο.”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Documento αναφορικά με το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ, η οποία παρακολουθούσε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, το σπίτι που αγοράστηκε το 2021 στην περιοχή του Παπάγου φαίνεται ότι κοστίζει 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτή, σύμφωνα με τις περιγραφές των μυστικών υπηρεσιών, είναι η εμπορική αξία του ακινήτου. Κατά το ίδιο πληροφοριακό δελτίο ωστόσο φαίνεται πως για την αγορά του πολυτελούς ακινήτου σε μια από τις πιο ακριβές γειτονιές της Αττικής δόθηκαν 600.000 ευρώ κάτω από το τραπέζι. Ηταν δηλαδή «μαύρα», λέξη την οποία χρησιμοποιεί και η ΕΥΠ.

Σε αντίθεση ωστόσο με όσα καταγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο, το ακίνητο δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στον γαμπρό του, δηλαδή στον σύζυγο της μιας από τις δύο κόρες του, ο οποίος φέρει τα αρχικά Θ.Μ.

Το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωση του πάντως υποστήριξε ότι: “Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα