Μαξίμου για υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων

Το Μέγαρο Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ψαρεύει στα θολά νερά ας απαντήσει καθαρά” λένε κυβερνητικές πηγές για την τροπολογία που μετατρέπει τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης σε αφαίρεση βαθμών.

Την τροπολογία με την οποία διασφαλίζεται πως ΠΑΟΚ - Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν, αλλά θα τους αφαιρεθούν από πέντε έως δέκα βαθμοί, υπερασπίζονται κυβερνητικές πηγές απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα είχε θέσει υπό αμφισβήτηση αυτή καθεαυτή την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και ζητούσε την “καρατόμηση” του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η τροπολογία έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τη μεριά του ΠΑΟΚ όσο και από τη μεριά του Ολυμπιακού, με την κυβέρνηση να δηλώνει πως είναι υπεράνω ομάδων και να αφήνει αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Oι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία.

Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στο λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του του γυρίζουν την πλάτη. Ας μας πει όμως καθαρά.

Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά” αναφέρουν ειδικότερα κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: “Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Εκφράζει το κοινό συμφέρον.

Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός.” 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία, η οποια θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Νέα Δημοκρατία, Ποδόσφαιρο, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network