Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μνημόνιο ΔΝΤ που θα οδηγήσει την Ελλάδα πίσω στο ΔΝΤ

Η εξωτερική όψη του Μεγάρου Μαξίμου
Η εξωτερική όψη του Μεγάρου Μαξίμου EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον υπουργό των κυβερνήσεων της ανεργίας και της ύφεσης, ο οποίο υποσχέθηκε ένα μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ.

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός των Κυβερνήσεων της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής καταστροφής, ο γόνος της οικογένειας που πρωταγωνίστησε στην οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, των σκανδάλων και της χρεοκοπίας επιβεβαίωσε σήμερα τη φήμη του κοινωνικού ολετήρα που τον συνοδεύει, υποσχόμενος ένα εφιαλτικό πολιτικό μείγμα Πινοσέτ και Θάτσερ” σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ.

Ειδικότερα σε σχέση με όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης το Μαξίμου υπογραμμίζει: “Στους κατέχοντες όλα, στους εργαζόμενους τσάι και συμπάθεια. Στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα δημοσιονομικό χάος για να κάνει δώρα στην οικονομική ολιγαρχία” και προσθέτει: “Ανακοίνωσε ότι :

θα χαρίσει τις εισφορές των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες και στα funds για να δημιουργήσει ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ – βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης,

θα εκχωρήσει τις δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα,

θα επιβάλλει ένα μοντέλο ανάπτυξης τύπου Ολυμπιακών Αγώνων που μας κόστισε μερικές δεκάδες δις ευρώ ,

θα περικόψει τον προϋπολογισμό της παιδείας για να δώσει χώρο πάλι στους ιδιώτες.

θα περικόψει τα κοινωνικά επιδόματα για να τα εντάξει στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – επανέλαβε δηλαδή και εδώ την πρόταση του ΔΝΤ.

θα κάνει μειώσεις φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις και μετά θα τις παρακαλέσει να προσέχουν τους εργαζόμενους τους με μια «συμφωνία αλήθειας».

Δεν είπε κουβέντα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που θέλει να απολύσει” και καταλήγει σημειώνοντας: "Χάιδεψε τέλος τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της κοινοβουλευτικής του ομάδας με τη θέση του για το Μακεδονικό, συνεχίζοντας την τζάμπα μαγκιά καθώς δεν δεσμεύτηκε να ακυρώσει την συμφωνία αν αυτή περάσει από την  παρούσα Βουλή. Ελπίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία να διαβάσει την ομιλία του κου Μητσοτάκη. Και η ΝΔ να μην τον αποπέμψει μετά τις επόμενες εκλογές".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Μαξίμου, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και εισφορών- Μήνυμα σε κεντροαριστερούς και αριστερούς

Δήλωση στήριξης Κώστα Καραμανλή σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Παραλίγο ατύχημα για τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μικρόφωνο "έξυσε" το κεφάλι του

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Το τετ α τετ με Πάιατ, οι επιχειρήσεις και η "ατάκα" για το ΑΠΕ

SHARE: