Μαξίμου: Ολοκληρώθηκε μετά από 8 ώρες η μαραθώνια συνεδρίαση της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης

Σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σημαντική πρόοδο και συμφωνία μέσα στα επόμενα 24ωρα βλέπει η ελληνική πλευρά

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά τη συνεδρίαση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και διήρκησε περίπου οκτώμισι ώρες, δεν έγιναν δηλώσεις.

Λίγο μετά τις επτά είχε αποχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ προ ολίγου αποχώρησαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι μέχρι αύριο το βράδυ η ελληνική πλευρά θα υποβάλλει λεπτομερές σχέδιο που καλύπτει το 80% των απαιτήσεων των δανειστών.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σημαντική σε βαθμό που μπορούμε να μιλάμε για μια συμφωνία μέσα στα επόμενα 24ωρα. Χρειάζεται ωστόσο και πολιτική λύση.

Παράλληλα με τη συνεδρίαση στο Μαξίμου, στις Βρυξέλλες ήταν σε εξέλιξη πυρετός διαβουλεύσεων των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπου φαίνεται να υπήρξε σύγκλιση σε τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα,  Μέρκελ και Ολάντ τη Δευτέρα, οπότε η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθούν στο Βερολίνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέα συνεδρίαση της ομάδας διαπραγμάτευσης στο Μαξίμου. Πυρετός διαβουλεύσεων και στις Βρυξέλλες

SHARE:

24Media Network