Μαξίμου: "Θράσος Αθανασίου ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού"

Η εξωτερική όψη του Μεγάρου Μαξίμου
Η εξωτερική όψη του Μεγάρου Μαξίμου EUROKINISSI

"ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού;” αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σάλος από τη δήλωση Αθανασίου στη ΕΡΤ ότι η “μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού”.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ φιλοξενούμενος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ είπε, ερωτώμενος αν η μίζα είναι στις αρμοδιότητες ή είναι επ' ευκαιρία των καθηκόντων; “Μα δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Εγώ πιστεύω, ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του, γιατί εάν δεν ασκούσε τα καθήκοντά του δεν θα την έπαιρνε ο οποιοσδήποτε υπουργός”.

Και ερωτήθηκε εκ νέου “είναι στα καθήκοντα ή επ ευκαιρία των καθηκόντων; Και απάντησε ο κ. Αθανασίου: “είναι στα καθήκοντά του. Αυτό πιστεύω”.

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού;

Άμεση το Μαξίμου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας: “Μετά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για το σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis.

Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν  παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα.

Παπαδημούλης: Η άποψη του κ. Αθανασίου αποκαλύπτει τα σχέδια της ΝΔ για συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis

«Η άποψη του βουλευτή της ΝΔ, πρώην αρεοπαγίτη, αρχισυνδικαλιστή Αθανασίου, ότι "η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού", αποκαλύπτει κυνικά, τα σχέδια της ΝΔ. Να μην αλλάξει το άθλιο άρθρο 86 του Συντάγματος. Και για την Novartis, συγκάλυψη και παραγραφή!» σημειώνει στο Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

SHARE:

24Media Network