Μαύρο στο Δένδια από ΝΔ αλλά και φλερτ με την ακύρωση της δημοπρασίας

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. 
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Επιστολή Μητσοτάκη στην επιτροπή θεσμών της βουλής για να κληθούν οι τέσσερις υπερθεματιστές να αποδείξουν ότι τα λεφτά για τις άδειες δεν είναι μαύρα

Στα άκρα τραβούν την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ για τις πηγές χρηματοδότησης της Αυγής στη ΝΔ την ίδια στιγμή που σχεδόν προεξοφλούν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, ενώ στο εσωτερικό της  αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να επικρατεί σύγχυση για το αν θα γίνει αποδεκτό ή όχι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Από χτες το μέτωπο της Πειραιώς με το Μαξίμου και προσωπικά με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά έχει οξυνθεί υπέρμετρα με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου τη τάξει γαλάζιου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Δένδια περί επιστροφής ενός μέρους των χρημάτων στους 4 υπερθεματιστές μόλις δοθούν και νέες άδειες από μια κυβέρνηση της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δηλώσεις αυτές του κ. Δένδια προκάλεσαν έντονη δυσφορία στην ηγεσία της ΝΔ, με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να παίρνουν αποστάσεις από τον Νίκο Δένδια χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις αυτές «προσωπικές απόψεις» και σε κάθε περίπτωση η επιδίωξη της Πειραιώς είναι να φύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα από την επικαιρότητα το θέμα που με προέκυψε με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Η επισήμανση πάντως γαλάζιων κυβερνητικών πηγών κοντά τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας» καθώς και η κίνηση του κ. Μητσοτάκη να αποστείλει επιστολή στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής ζητώντας να προσκληθούν οι τέσσερις κάτοχοι τηλεοπτικών αδειών για «να αποδείξουν ότι έχουν τα λεφτά από νόμιμους πόρους» τροφοδοτεί εκ νέου μια συζήτηση και στο εσωτερικό της ΝΔ για το αν αποδέχεται ή όχι το δια ταύτα του δημοπρασίας και του νέου τηλεοπτικού τοπίου.

SHARE:

24Media Network