Με ένα μικρό προσωπικό 'στρατό' κατεβαίνει ο Ερντογάν στην Αθήνα

Έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28/10 τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Η αντιτρομοκρατική ανακοίνωσε πως συνέλαβε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 28/10 τον αποστολέα του εκρηκτικού μηχανισμού σε φάκελο ο οποίος εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου τραυματίζοντάς τον σοβαρά. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα είναι αντίστοιχα με κάθε χρονιά, ενώ για τον Τούρκο Πρόεδρο θα θυμίζουν ευθέως την επίσκεψη Ομπάμα και όχι την επίσκεψη του Μακρόν

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στην ΓΑΔΑ για τον σχεδιασμό και την λήψη μέτρων ενόψει των διαδηλώσεων που θα γίνουν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο θανάτου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και το διήμερο που ακολουθεί (Πέμπτη και Παρασκευή) για την επίσκεψη Ερντογάν που θα θυμίζει τα μέτρα Ομπάμα.

Σε ό,τι αφορά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 2.500 αστυνομικοί από δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας.

Στόχος είναι η διακριτική αλλά αυστηρή παρουσία, με πρόθεση ακόμα και αν γίνουν επεισόδια, αυτά να μην «εξαπλωθούν» στο κέντρο της πόλης και μάλιστα τις ημέρες αυτές που τα καταστήματα δίνουν αγώνα επιβίωσης… και σε κάθε περίπτωση αν αυτό είναι δυνατόν να περιοριστούν στα Εξάρχεια.

ADVERTISING

Μέτρα που θα θυμίζουν Ομπάμα για τον Ερντογάν

Αν και τα μέτρα για τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν που επισκέπτεται την χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου είναι υπό τελική διαμόρφωση και σε συνεννόηση με την φρουρά του Τούρκου Προέδρου, υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και σε αυστηρότητα θα θυμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα.

Ίσως και θα την υπερβαίνουν, εξαιτίας της μάλλον χαμηλής λαοφιλίας στο πρόσωπό του, εν αντιθέσει π.χ. με τον Γάλλο ομόλογό του Μακρόν που κατάφερε ακόμα και να περπατήσει μέσα στο πλήθος.

Τέτοιες εικόνες είναι δεδομένο ότι δεν θα δούμε με τον Τούρκο Πρόεδρο αφού αποτελεί στόχο για πολλούς και έτσι τα μέτρα θα είναι δρακόντεια από το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων «Ελ. Βενιζέλος», με ελεύθερους σκοπευτές σε αυτό και κατά μήκος της διαδρομής του το πρωί της Πέμπτης, προς το κέντρο της Αθήνας. Η άφιξή του αναμένεται περίπου στις 10:30 το πρωί.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα καταλύσει σε κεντρικότατο ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος και οι μετακινήσεις του αναμένεται να είναι ελάχιστες και κυρίως, πρώτα στο Μνημείο του Άγνωστη Στρατιώτη και στη συνέχεια, γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το απόγευμα θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο για το δείπνο που γίνεται προς τιμή του.

Για όσους τυχόν βρεθούν στο κέντρο αυτές τις ώρες και ημέρες και ανακαλύψουν ότι το κινητό τους τηλέφωνο δεν λειτουργεί, να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί και πάλι η τεχνολογία με τα «jammer» που μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα για λόγους ασφαλείας.

Το Σύνταγμα και η γύρω περιοχή θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή και βέβαια θα είναι αδύνατη η παραμικρή προσέγγιση ακόμα και πεζών με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο ίδιος άλλωστε θα έχει μαζί του έναν μικρό προσωπικό «στρατό» από δεκάδες Τούρκους πράκτορες, σωματοφύλακες και κομάντος της προσωπικής του φρουράς ενώ η αυτοκινητοπομπή του θα διαθέτει ίδια αυτοκίνητα για να μπερδεύει σε ποιο από αυτά πραγματικά θα βρίσκεται.

Οι δρόμοι θα παραδίδονται στην κυκλοφορία μόνο τις ώρες που θα βρίσκεται εντός των Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα κρίνει εκείνη την στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ.

Πυροτεχνουργοί, άντρες της Αντιτρομοκρατικής, άντρες της Ασφάλειας, της ΕΚΑΜ και διαφόρων άλλων Υπηρεσιών θα σαρώσουν και σαρώνουν διαρκώς την περιοχή που θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το έως τώρα πρόγραμμα, αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί οδικώς για την Κομοτηνή. Μετά το πέρας της επίσκεψής του εκεί… θα αναχωρήσει για την χώρα του. Αντίστοιχα αυστηρά λοιπόν θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και στην Θράκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

'Συναγερμός' στη Θράκη για την επίσκεψη Ερντογάν

SHARE:

24Media Network