Με ενιαίο ψηφοδέλτιο οι Ευρωεκλογές επιμένουν κυβερνητικές πηγές

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο οι Ευρωεκλογές επιμένουν κυβερνητικές πηγές
Το ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. AP

Απορρίπτονται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εισηγήσεις ορισμένων στελεχών για δημιουργία τεσσάρων περιφερειών στις ευρωεκλογές

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο θα διεξαχθούν στη χώρα μας οι προσεχείς ευρωεκλογές της 26 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του news24/7.

Κάποια κυβερνητικά στελέχη, μετά την απόρριψη των προτάσεών τους για επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές, προτείνουν τη δημιουργία τεσσάρων περιφερειών.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να απορρίπτει τις σχετικές εισηγήσεις, ενώ και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει γίνει καμιά σχετική συζήτηση. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης έχει ζητήσει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην ανακινούν θέματα, που ο ίδιος δεν έχει θέσει στην ατζέντα.

«Δεν πρέπει να πατάμε τα κορδόνια μας, δεν πρέπει να εμφανιζόμαστε ότι αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, εμφανιζόμενοι ως εκλογομάγειρες» τονίζουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι σε χώρες με πληθυσμό παρόμοιο με της Ελλάδας η περιφέρεια είναι ενιαία, ενώ τεμαχίζεται σε μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα σενάρια για δημιουργία τεσσάρων περιφερειών στις ευρωεκλογές είχαν κυκλοφορήσει και το 2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώπιον της αγωνίας της για το εκλογικό αποτέλεσμα, είχε αποφασίσει την κατάργηση της λίστας και την υιοθέτηση του σταυρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα