Με ευρύτατο ανασχηματισμό τον Σεπτέμβριο η αντεπίθεση Τσίπρα

Αποχώρηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου από το Ζάππειο Μέγαρο
Αποχώρηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου από το Ζάππειο Μέγαρο EUROKINISSI

Μεγάλα ανοίγματα και από τον ΣΥΡΙΖΑ προς νέα κοινωνικά στρώματα και τον χώρο της  κεντροαριστεράς. Κατατίθεται η πρόταση της πλειοψηφίας για τη συνταγματική αναθεώρηση. Στη νέα Ολομέλεια της Βουλής η απόφαση για τις γερμανικές επανορθώσεις.

Με ευρύτατο ανασχηματισμό, που θα σηματοδοτεί το άνοιγμα προς πρόσωπα και χώρους πολύ πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και που θα πραγματοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου- πιθανότατα πριν τη ΔΕΘ- επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας να ξεκινήσει τη μεγάλη αντεπίθεση ενόψει των εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Στο νέο υπουργικό σχήμα, το οποίο και θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες, επιδιώκεται να συμμετάσχουν πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και τεχνοκράτες, που θα συμφωνούν με το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να  διαμορφώνεται από στενή ομάδα στελεχών γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου και που πιστεύεται ότι ο πυρήνας του θα έχει συγκροτηθεί πριν τα τέλη του καλοκαιριού και  θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ανάλογα μεγάλα ανοίγματα θα πραγματοποιηθούν και από τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει δημοτικών και  περιφερειακών εκλογών, με τους γνωρίζοντες να επιμένουν ότι δεν είναι τυχαία η αναφορά του Δημήτρη Παπαδημούλη –εκ των στενών συνομιλητών του πρωθυπουργού- την περασμένη Παρασκευή στο ραδιόφωνο 24/7 σε προεκλογικές συνεργασίες του κυβερνώντος κόμματος. Η κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ την Παρασκευή στο Ζάππειο και οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας, μάλιστα, αυξάνουν τις ελπίδες εκείνων που επιθυμούν να αποτραπεί η πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από τον Πάνο Καμμένο όταν έρθει η συμφωνία για το  μακεδονικό στη Βουλή τέλος του έτους, αρχές του επομένου.

ADVERTISING

Η κυβέρνηση, άλλωστε, αναμένεται να καταθέσει την πρότασή της για τη συνταγματική αναθεώρηση στη νέα Ολομέλεια, γεγονός που όπως προσδοκά θα  δημιουργήσει νέα προβλήματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και –κυρίως- του Κινήματος Αλλαγής.

Στη νέα Ολομέλεια αναμένεται να έρθει επίσης προς ψήφιση το πόρισμα της σχετικής Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στη σχετική διεκδίκηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: "Γιατί ο Στουρνάρας δεν παίρνει θέση για τη συμφωνία;"

Καρέ-καρέ: Η στιγμή που ο Τσίπρας φορά τη γραβάτα στο Μαξίμου

Ο Τσίπρας έβαλε και έβγαλε τη γραβάτα για το χρέος

Τσίπρας: "Η Ελλάδα επιστρέφει αποκλειστικά στους Έλληνες"

SHARE:

24Media Network