Με Ιβάνκα Τραμπ και Εμινέ Ερντογάν η Μαρέβα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Με Ιβάνκα Τραμπ και Εμινέ Ερντογάν η Μαρέβα Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη
Η Μαρέβα Μητσοτάκη σε αναμνηστική φωτογραφία δίπλα - δίπλα με την Εμινέ Ερντογάν

Η σύζυγος του πρωθυπουργού στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ και η σύζυγος του Τούρκου προέδρου. Συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο και επισκέφθηκε ελληνικά σχολεία.

Στο WGDP μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις που διεξήχθησαν την ίδια εβδομάδα με τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ βρέθηκε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη. Το WGDP είναι μία πρωτοβουλία της αμερικάνικης κυβέρνησης για την προώθηση της Οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών. Την προσπάθεια ηγείται η Ιβάνκα Τραμπ. Στόχος του προγράμματος είναι να αυξήσει την οικονομική απόδοση των γυναικών στις αναπτυσσόμενες χώρες κατά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια και να βοηθήσει 50 εκατομμύρια γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες μέχρι το 2025.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με την Ιβάνκα Τραμπ

Η κ.Μητσοτάκη παραβρέθηκε επίσης μαζί με άλλες συζύγους ηγετών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Εμινε Ερντογάν, με θέμα: «Υψηλού επιπέδου προκλήσεις και λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων και των πόρων» και στόχους:

Να υπογραμμιστούν οι δυνατότητες του καινοτόμου και μετασχηματισμένου ρόλου των κυβερνήσεων που υποστηρίζουν και εφαρμόζουν εθνικές λύσεις μηδενικών αποβλήτων.

Να ανανεώσουν οι σύζυγοί των ηγετών την έκκληση για ισχυρή διεθνή συνεργασία, ώστε να περάσει από τη διαχείριση των αποβλήτων σε μια γραμμική οικονομία, στη διαχείριση πόρων εντός της κυκλικής οικονομίας.

Να ενθαρρύνουν την ανακύκλωση στα πανεπιστήμια και τις εκπαιδευτικές προσπάθειες σε εθνικό επίπεδο

Να εστιάσουν σε μια τρέχουσα κατάσταση του μηδενικού προγράμματος αποβλήτων στην Τουρκία ώστε η διαχείριση των αποβλήτων να γίνεται με ένα περιβαλλοντικώς ορθό και βιώσιμο τρόπο.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Η κ.Μητσοτάκη συνόδευσε τον πρωθυπουργό στην Αρχιεπισκοπή Αμερικης, όπου συναντήθηκαν με ον Αρχιεπίσκοπο Ελπίδοφορο.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

Μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπική Έδρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο κ. Μητσοτάκης, περπάτησαν μέχρι το παρακείμενο κτίριο του Γενικού Προξενείου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα ανάβουν κερί. Πίσω τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Μαζί τους ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Πρόξενος Δρ Κωνσταντίνςο Κούτρας και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και Εκκλησιαστικά Θέματα, Αντώνης Διαματάρης.

Τους υποδέχθηκαν η σύζυγος του Γενικού Προξένου, Ποπίτα Παυλή-Κούτρα, και οι υπάλληλοι του Προξενείου.

Θερμή υποδοχή στα ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης

Η Μαρέβα Μητσοτάκη συνομιλεί με παιδιά

Η σύζυγος του πρωθυπουργού βρέθηκε επίσης σε ελληνικά σχολεία της Νέας Υόρκης, το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, όπου τα παιδιά την υποδέχθηκαν με αγκαλιές, φιλία, δώρα αλλά και χορούς μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα. Η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε για την σημασία της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ταυτότητας και της εκπαίδευσης. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει τον ρόλο των εκπαιδευτικών και το πόσο καθοριστικός είναι στην ζωή ενός παιδιού.

Η δασκάλα Χριστίνα Μυτιληναίου-Κύρου της είπε ότι «προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τα ήθη, τα έθιμα, τη γλώσσα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε αυτή τη χώρα»

Στο Δημοτικό Σχολείου της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια της Νέας Υόρκης η κ. Μητσοτάκη σηκώθηκε και χόρεψε με τα παιδιά παραδοσιακούς χορούς. Εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε στη σύζυγο του πρωθυπουργού η μεγάλη αφοσίωση και αγάπη των μαθητών στην διατήρηση της ελληνικής γλώσσας.

Στο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος όπου νωρίτερα τέλεσε τον Αγιασμό και μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Στο κλειστό γυμναστήριο όπου συνομίλησε με τον γυμναστή Απόστολο Μπακάλη ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και βρίσκεται στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια. «Σας αρέσει εδώ;», τον ρώτησε η σύζυγος του πρωθυπουργού. «Πολύ. Νιώθω σα να είμαι σπίτι μου, σαν οικογένεια», απάντησε. «Αυτό είναι το σημαντικό, να νιώθεις σα να είσαι με την οικογένεια σου. Και να κάνεις αυτό που αγαπάς» σχολίασε η κ. Μητσοτάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα