Με στίχους των Beatles ο Βαρουφάκης ζητά αγάπη και όχι μόνο χρήματα από τους Ευρωπαίους

Με στίχους των Beatles ο Βαρουφάκης ζητά αγάπη και όχι μόνο χρήματα από τους Ευρωπαίους

Μία πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, ενώ τόνισε πως το χρήμα δεν είναι το παν, όπως τραγουδούσαν οι Beatles

«Για την ευρωπαϊκή κρίση ευθύνεται η αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι χώρες, ούτε οι θεσμοί. Σχεδιάστηκε με λάθος τρόπο η Ευρωζώνη, αλλά τώρα ξαναρχίσαμε να την σχεδιάζουμε με σωστό τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ιταλική τηλεόραση, ερωτηθείς σχετικά με την οικονομική κρίση της Γηραιάς Ηπείρου, κατά την παρουσία του στο οικονομικό Φόρουμ του Κόμο.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μίλησε στην εκπομπή Di Martedi του ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7 αναφέροντας ότι: «Στην Ιταλία αισθανόμαστε στο σπίτι μας, αλλά το ίδιο νιώθουμε και στην Γαλλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία ή στην Φινλανδία. Κάθε περιοχή της Ευρώπης είναι σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι σπίτι μας».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν «η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά χρήματα», ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών είπε: «Δεν συνεχίζω να ζητώ χρήματα. Ζητώ μια πιο ορθολογική αναβάθμιση του μακροοικονομικού προγράμματος όλης της Ευρώπης και ιδίως της Ελλάδας. Τα χρήματα, ασφαλώς, είναι μέρος του αιτήματος αυτού, αλλά δεν είναι το παν. Όπως τραγουδούσαν οι Μπιτλς "το χρήμα δεν μπορεί να μου αγοράσει την αγάπη" (Can't buy me love)».

Τέλος, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο της εκπομπής «αν υπάρχει ένας Ιταλός Βαρουφάκης», ο Έλληνας υπουργός σημείωσε «κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός. Δεν υπάρχουν αντίγραφα κανενός».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network