Μεϊμαράκης: 'Tζάμπα μαγκιά' το όχι στα μέτρα

Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αποστάσεις του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη σκληρή γραμμή του κόμματός του. Επιμένει στην εθνική συνεννόηση

Αιχμές  για την ηγεσία της ΝΔ για το «όχι» που αποφάσισε να πει στο σύνολο των νέων μέτρων, άφησε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης χαρακτηρίζοντας «τζάμπα μαγκιά» τη στάση της Πειραιώς.

Ερωτηθείς σε πηγαδάκι με κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το «όχι» της ΝΔ που προανήγγειλε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε πως πρόκειται για στάση εκ του ασφαλούς με δεδομένο ότι η συμπολίτευση διαθέτει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε, μάλιστα, ότι όταν ήταν εκείνος πρόεδρος της ΝΔ το κρίσιμο Σεπτέμβρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέθετε πλειοψηφία και υπήρχε κίνδυνος Grexit σε περίπτωση που δεν έλεγε «ναι» στη συμφωνία. «Τώρα είναι τζάμπα-μαγκιά να λες όχι» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η στάση του έχει δικαιωθεί.

Ο κ. Μεϊμαράκης πήρε, όμως, αποστάσεις και από τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη κατά κάθε συνομιλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε στην εθνική συνεννόηση. Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε την πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Η πρόταση Λοβέρδου για ομαδική αποχώρηση οδηγεί σε ευκολότερη υπερψήφιση των μέτρων

Ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε, όμως, και την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου για αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία των μέτρων επισημαίνοντας ότι αυτή οδηγεί σε ευκολότερη ψήφιση των μέτρων.

Ειδικότερα, εξήγησε, ότι αν εγκαταλείψει η αντιπολίτευση την αίθουσα τότε θα απαιτηθεί απλή πλειοψηφία των παρόντων, ήτοι 120 βουλευτές ενώ αν παραμείνει θα απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεϊμαράκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network