ΜέΡΑ 25: Κατηγορεί το Ισραήλ για πολιτική εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων

ΜέΡΑ 25: Κατηγορεί το Ισραήλ για πολιτική εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Το ΜέΡΑ25 μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε καταδικάζει αυτή τη "μεθοδευμένη εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού μέσω του εκτοπισμού" και καλεί σε συγκέντρωση σήμερα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Το ΜέΡΑ 25 με ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας καταγγέλλει το Ισραήλ για πολιτική βίας κατά των Παλαιστινίων, κάνοντας μάλιστα λόγο για εθνοκάθαρση και καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 6μμ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Η Πολιτική Γραμματεία τονίζει ότι «γινόμαστε για ακόμα μια φορά μάρτυρες ενός ανελέητου σφυροκοπήματος του Ισραηλινού Κράτους κατά των Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης» και προσθέτει: «Η μεθοδολογία, κυνικά ωμή: εποικισμοί, εκτοπισμοί, βία. Η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, με την ταυτόχρονη ασφυξία κατά της Λωρίδας της Γάζας, τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της βίας, στον οποίο ευνοείται εξ ορισμού ο ισχυρός».

Το ΜέΡΑ25 «καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη μεθοδευμένη εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού μέσω του εκτοπισμού από τα ιστορικά του εδάφη και της χρήσης ωμής βίας και δύναμης πυρός από το κράτος του Ισραήλ. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει πως οι Τσίπρας και Μητσοτάκης που πρόσδεσαν και κρατούν δεμένη τη χώρα μας στο άρμα Νετανιάχου, οφείλουν να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους: πρόσκαιρες συμμαχίες που επιτάσσουν οι πολυεθνικές των πετρελαίων και η παρασιτική ολιγαρχία, θέτουν την Ελλάδα σε πορεία μόνιμης απομόνωσης από τους λαούς της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα