Μέρα25: "Θεσμοθετείται κατώτατος μισθός 200 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους"

Κόσμος στον ΟΑΕΔ
Κόσμος στον ΟΑΕΔ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους, θεσμοθετείται "παράθυρο" για μισθούς 200 ευρώ.

Επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το πρόγραμμα για τις επιδοτούμενες 100.000 θέσεις εργασίας , γιατί θεσμοθετεί "ένα παράθυρο για τη δημιουργία ενός υπερκατώτατου μισθού 200 ευρώ, για όσους μακροχρόνια ανέργους μπουν σε αυτό" εξαπέλυσε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Στη δήλωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, μετά και την σχετική ΚΥΑ των υπουργών Εργασίας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, προσθέτει, "είχε ξεχάσει να εξαγγείλει ότι πρόκειται για την καθιέρωση της απόλυτης αναξιοπρέπειας, της καταπάτησης κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος και τον ευτελισμό εργαζομένων".

Στη σοβαρή καταγγελία του κόμματος, η οποία φέρει τίτλο "Ευτελισμός των εργαζομένων" αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα για τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, μετά και την σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Εργασίας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Μητσοτάκης όμως, είχε ξεχάσει να εξαγγείλει ότι πρόκειται για την καθιέρωση της απόλυτης αναξιοπρέπειας, της καταπάτησης κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος και τον ευτελισμό εργαζομένων.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θεσμοθετείται ένα παράθυρο για τη δημιουργία ενός υπερκατώτατου μισθού 200 ευρώ, για όσους μακροχρόνια ανέργους μπουν σε αυτό καθώς ρητά αναφέρεται ότι: " Σε κάθε περίπτωση, ο καθαρός μηνιαίος μισθός (...) του νεοπροσληφθέντα μακροχρόνια ανέργου δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των διακοσίων (200) ευρώ".

Η διάταξη αυτή είναι κατάπτυστη και καλούμε τον υποτιθέμενο Υπουργό "Εργασίας" κ. Βρούτση να την τροποποιήσει στο ύψος του νόμιμου κατώτατου μισθού των 650 ευρώ".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΜέΡΑ25, Ανεργία
SHARE:

24Media Network