Μετά το άρθρο παρέμβαση για ‘καθαρόαιμους’ αριστερούς ο Γ. Πανούσης αποφασίζει για την προστασία των ζώων

Μετά το άρθρο παρέμβαση για ‘καθαρόαιμους’ αριστερούς ο Γ. Πανούσης αποφασίζει για την προστασία των ζώων
Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου του υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, για τα θέματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη που έχει προκαλέσει σάλο με το άρθρο του για του "καθαρόαιμους" αριστερούς συνάντησε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Μετά το άρθρο- παρέμβαση του Γιάννη Πανούση που προκάλεσε έντονους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς και η οποία έρχεται μετά από ένα μπαράζ υποθέσεων που άφησαν εκτεθειμένο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αποκορύφωμα την είσοδο αντιεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Κι ενώ στο ζήτημα του ασύλου και της αντιμετώπισης κρουσμάτων ανομίας σε δημόσια κτίρια φαίνεται να μην μπορεί, να μην θέλει ή να μην τολμά να πάρει αποφάσεις, στο επίπεδο της φιλοζωίας και της προστασίας των ζώων μοιάζει πιο αποφασιστικός.

Διαβάστε ακόμη: Οι αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο Πανούση

Στη συνάντηση μετά από σχετικό αίτημα τη Ομοσπονδίας, όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου με σημερινή ημερομηνία, ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για πολλά ζητήματα του φιλοζωικού κινήματος. Τα θέματα που τέθηκαν στο διάλογο μεταξύ του υπουργού και της ομοσπονδίας ήταν τα παρακάτω:

 

1. Την αναγκαιότητα ακόμη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των αστυνομικών οργάνων της επικράτειας για τις παραβατικές συμπεριφορές εις βάρος των ζώων αφού αρκετά αστυνομικά τμήματα και στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα – παρά τα πολύ θετικά βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια – έως και αδιαφορούν ή δεν συνεργάζονται με τους πολίτες και τα φιλοζωικά σωματεία.

2. Το παράνομο εμπόριο που ανθεί στην χώρα μας ενώ διακινούνται αφορολόγητα εκατομμύρια ευρώ

3. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο παζάρι ζωών στο Σχιστό και σε όλες τις υπαίθριες αγορές της χώρας.

4. Τις παράνομες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές ζώων συντροφιάς από τις αγορές των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ.

5. Την καθοριστικής σημασίας συμβολή της αστυνομίας στον περιορισμό των αδέσποτων με την διενέργεια ελέγχων στα δεσποζόμενα ζώα σε ότι αφορά την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή τους και τις ανεξέλεγκτες γέννες.

6. Την αποστολή στα αστυνομικά τμήματα των σχετικών με τα διοικητικά πρόστιμα μπλοκ

7. Την αναγκαιότητα τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας στα αδικήματα κατά των ζώων

8. Τον αυτεπάγγελτο έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές για την τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων.

9. Το φαινόμενο των χιλιάδων δηλητηριάσεων ζώων, της ήμερης και άγριας ζωής, και την υποχρέωση των αστυνομικών οργάνων για ενδελεχή έρευνα

Όπως μάλιστα σημειώνει η Ομοσπονδία, ζητήθηκε από τον υπουργό να εκδοθεί εγκύκλιος για όλα τα παραπάνω θέματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα