Μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη οι ΑΝΕΛ

Μεταξύ Τσίπρα και Μεϊμαράκη οι ΑΝΕΛ
ΑΘΗΝΑ-Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε χθες ότι θα συναντιόταν ευχαρίστως με τον Πάνο Καμμένο εάν εκείνος το επιθυμούσε, ενώ φήμες φέρουν ορισμένους τουλάχιστον από τους βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου ως πιθανές μεταγραφές σε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ

Χάρη στην επιμονή του Πάνου Καμμένου και μία έξυπνη προεκλογική εκστρατεία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατάφεραν τον περασμένο Ιανουάριο να μπουν στη Βουλή κόντρα σε όλες τις δημοσκοπικές προβλέψεις. Δεν αποκλείεται όμως το φθινόπωρο να βρεθούν μπροστά σε νέες κάλπες και στο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη του χθες στον Ant1 κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τον κ.Καμμένο να επιστρέψει, λέγοντας πως εάν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θελήσει να τον δει, θα είναι στη διάθεση του.

Ο κ.Μεϊμαράκης έχει θέσει ως προτεραιότητα τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων -κυρίως της καραμανλικής και της λαϊκής δεξιάς- που αποτελούν όμως και πρόσφορο εκλογικό κοινό για τους ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ έχουν υποβάλει προσφορές για τη μίσθωση του ιστορικού κτιρίου στην οδό Ρηγίλλης 18, ενός χώρου συνδεδεμένου με την παράταξη της κεντροδεξιάς.

Από τις επιθέσεις δε στον κ.Καμμένο (“Τα μέτρα φέρουν την υπογραφή Τσίπρα- Καμμενου” και “Ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εταίρος πρέπει να απαντήσουν εάν γνώριζαν για το σχέδιο Βαρουφάκη”, ήταν δύο χαρακτηριστικές φράσεις της Ν.Δ), ο κ.Μεϊμαράκης πέρασε στο φλερτ, ενώ αντίστροφα οι ΑΝΕΛ από τη θετική υποδοχή στην αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ τις πρώτες ημέρες (με στόχο βέβαια να υπενθυμίσουν στους ψηφοφόρους τα αρνητικά της απελθούσης ηγεσίας Σαμαρά), άρχισαν τις βολές κατά του νέου προέδρου.

Την ίδια ώρα φήμες στους διαδρόμους της Βουλής υποστηρίζουν ότι εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας προσφύγει σε κάλπες το φθινόπωρο με το ΣΥΡΙΖΑ να έχει διασπαστεί μετά από αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, θα μπορούσε να εντάξει στις λίστες του και ορισμένα πρόσωπα από τους ΑΝΕΛ, όπως τον ίδιο τον κ.Καμμένο, τον Τέρενς Κουίκ (στον οποιο το Μαξίμου έχει δώσει σημαίνοντα ρόλο όσον αφορά στο συντονισμό των κυβερνητικών εταίρων και πλέον και οσον αφορά στην πάταξη της διαφθοράς) τη Μαρινα Χρυσοβελώνη κ.α.

Οι δημοσκοπήσεις επί το παρόντος δε δείχνουν ευνοϊκές για τον κυβερνητικό εταίρο, όμως όλα και σε αυτή την περίπτωση θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο μείζον μέτωπο των διαπραγματεύσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα