Μετέωρη αφήνει το Μαξίμου τη Νικολάου – Ανοιχτό αν θα είναι τελικά υποψήφια με τη ΝΔ

Μετέωρη αφήνει το Μαξίμου τη Νικολάου – Ανοιχτό αν θα είναι τελικά υποψήφια με τη ΝΔ
Η Σοφία Νικολάου ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Δεν κάλυψε ο Γ. Οικονόμου την πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής μετά το δημοσίευμα για πόρισμα του ΣΔΟΕ για ζημιά δυο εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Η υποψηφιότητα της πρώην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια φαίνεται πως είναι στον “αέρα” λόγω του θορύβου που προκάλεσε δημοσίευμα περί πορίσματος του ΣΔΟΕ για απευθείας αναθέσεις με συνέπεια ζημιά δυο εκ ευρώ σε βάρος του Δημοσίου.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της Documento, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επικαλέστηκε μεν ότι η κ. Νικολάου έχει δώσει εξηγήσεις, αλλά έσπευσε να επισημάνει ότι “η διαδικασία κατάρτισης εκλογικών συνδυασμών είναι σε εξέλιξη και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, σταθμίζονται και εξετάζονται όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψήφιους”.

Στα επίμονα ερωτήματα εάν αυτό σημαίνει ότι η κ. Νικολάου δεν θα είναι τελικά υποψήφια με τη ΝΔ, ο κ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει ευθέως επαναλαμβάνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων και θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα.

Σημείωσε πάντως ότι η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ – το οποίο επισήμανε ότι έφτασε σε χρόνο ρεκόρ στην εφημερίδα – την αδικεί. Και επανέλαβε ότι θα γίνει ο έλεγχος που απαιτείται.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι στις 8 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί πως με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η κ. Νικολάου θα ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Εύβοια. Ο κ. Οικονόμου πάντως επικαλέστηκε ότι “υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία”, δείχνοντας ότι το θέμα προφανώς και είναι υπό επανεξέταση.

Αντίθετα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Γιάννη Μπρατάκο, για δημοσίευμα που του καταλογίζει μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

“Πρόκειται για μία ρύθμιση από το 2019 που αφορά εργοδοτικές εισφορές στον ΕΦΚΑ από εταιρεία, της οποίας ήταν τότε διευθύνων σύμβουλος. Έχει παραιτηθεί από τη θέση αυτή από το 2020. Βεβαίως οι ρυθμίσεις εξυπηρετούνται κανονικότατα οπότε δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τον κ. Μπρατάκο. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, τελεία”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου επισημαίνοντας ότι η κλήτευση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα πραγματοποιείται βάσει τυπικής διαδικασίας ανά εξάμηνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα