Μικρασιατική καταστροφή: Διάβημα της Αθήνας στο ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Τουρκία

Μικρασιατική καταστροφή: Διάβημα της Αθήνας στο ΝΑΤΟ για τις ευχές στην Τουρκία
Η έδρα του ΝΑΤΟ AP

Αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα για την "Ημέρα της Νίκης". Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ΥΠΕΞ προχώρησε σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της συμμαχίας.

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με τις ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με ημέρα της νίκης κατά μίας συμμάχου χώρας.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα τη Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα “Χ”, συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM), “θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί“.

Υπενθυμίζεται πως το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη είχε πραγματοποιήσει και πέρσι παρόμοια ανάρτηση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, το οποίο είχε προβεί -επίσης- σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλντενμπεργκ.

Ως αποτέλεσμα τότε, το Στρατηγείο της Συμμαχίας είχε προχωρήσει σε διαγραφή της εν λόγω ανάρτησης από το Twitter.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα