Μήνυμα Κουτσούμπα για την 72η επέτειο της Νάγκμπα

Μήνυμα Κουτσούμπα για την 72η επέτειο της Νάγκμπα
Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του Eurokinissi

"Εκφράζουμε και σήμερα τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής" αναφέρει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, που εδώ και 72 χρόνια διεξάγει έναν δίκαιο, πολύχρονο και ηρωικό αγώνα, μέσα σε εξαιρετικά δυσμενή συσχετισμό δύναμης» αναφέρει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε μήνυμά του για την 72η επέτειο της Νάγκμπα.

«Οι κομμουνιστές της Ελλάδας καταδικάζουμε τα εγκλήματα, που πραγματοποιεί σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού το Ισραήλ, έχοντας τη μεθοδευμένη και διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Με τη στάση του αυτή ο αμερικάνικος και ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός συμβάλει στην όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και ευρύτερα, στην περιοχή. Το ΚΚΕ κατήγγειλε και το νέο αμερικάνικο σχέδιο, τονίζοντας ότι αυτό διατηρεί και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή, παραχωρεί την Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ, το οποίο προχωράει στην προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη, διατηρεί τους εποικισμούς» προσθέτει ο Δ. Κουτσούμπας.

Και σημειώνει: «Εκφράζουμε και σήμερα τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Αυτός ο δίκαιος αγώνας μπορεί να βρει την δικαίωση μέσα από τη συνέχιση της ανυπότακτης πάλης ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων της περιοχής, με την ενίσχυση ταυτόχρονα της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δράσης.

Για τον τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της,

Για την δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του,

Για το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ,

Για την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα