Σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει συναντήσεων με αρχηγούς για ψήφο αποδήμων και το μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ

Σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει συναντήσεων με αρχηγούς για ψήφο αποδήμων και το μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ
Το Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Γεραπετρίτη και Θεοδωρικάκο, παρουσία Πέτσα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και με ανάρτηση του στο facebook έθεσε τη βασική κόκκινη γραμμή

“Οι Έλληνες του εξωτερικού δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν γίνεται να τους λέμε ότι μπορούν να ψηφίσουν για κάποιους βουλευτές, αλλά δεν μπορούν να ψηφίσουν για Πρωθυπουργό. Η ψήφος τους πρέπει να προσμετράται στην Επικράτεια”, διεμήνυσε μέσω Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε νωρίτερα σύσκεψη προετοιμασίας για τις αυριανές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε ειδικότερα με τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να εξετάσουν σε ποιες προτάσεις των κομμάτων η κυβέρνηση θα φανεί ανοιχτή σε συζητήσεις και ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές.

Η βασική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης αφορά στην ισοτιμία της ψήφου, όπερ συνεπάγεται ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στην επικράτεια, αλλά μόνο για εκλογή βουλευτών δε γίνεται αποδεκτή. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει ότι αναζητά συναίνεση και ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα να περάσει το νομοσχέδιο που απαιτεί ως γνωστόν 200 ψήφους.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης αύριο θα συναντηθεί:

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00,

Με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15,

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 16:00,

Με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 16:45,

Με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα