Παναγούλης: Όπως τότε έτσι και τώρα δεν δεχόμαστε πως οι ερπύστριες οικονομικών συμφερόντων είναι ανίκητες

Παναγούλης: Όπως τότε έτσι και τώρα δεν δεχόμαστε πως οι ερπύστριες οικονομικών συμφερόντων είναι ανίκητες
O βουλευτής Στάθης Παναγούλης Eurokinissi

Μήνυμα του βουλευτή και αδερφού του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη με αφορμή την μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου.

Δήλωση με αφορμή την μαύρη επέτειο από την κατάλυση της Δημοκρατίας στην χώρα μας έκανε ο Στάθης Παναγούλης, βουλευτής και αδερφός του αγωνιστή Αλέκου Παναγούλη.

“Η 21η Απριλίου υπήρξε ένα σοκ για όλο τον Δημοκρατικό λαό, ο οποίος ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση, αντιστάθηκε με κάθε πρόσφορο μέσο. Εμείς, όλη η οικογένεια, φυλακιστήκαμε, βασανιστήκαμε και εξοριστήκαμε ακολουθώντας την κοινή μας μοίρα με χιλιάδες άλλους αγωνιστές. Ο αδερφός μου Αλέξανδρος Παναγούλης είναι σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα ενώ και ο άλλος αδερφός μου Γεώργιος Παναγούλης, τότε υπολοχαγός των ΛΟΚ, για να μην υπηρετήσει την Χούντα λιποτάκτησε. Μέχρι σήμερα, από τον Νοέμβριο του 1967, παραμένει αγνοούμενος. ” ανέφερε ο κ. Παναγούλης.

Και συνέχισε: “Ο σπόρος της Δημοκρατίας όμως ανθίζει σε αυτόν τον τόπο. Οι αγώνες μας συνέβαλαν στην ανατροπή της δικτατορίας και ο λαός μας ανέπνευσε και πάλι. Κανείς μας δεν πίστεψε την δήθεν παντοδυναμία της χούντας, άποψη που ήθελαν να επιβάλλουν ξένα αλλά και υποκινούμενα ντόπια συμφέροντα.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα οι Έλληνες δεν πιστεύουμε πως η μοίρα μας είναι προκαθορισμένη, δεν δεχόμαστε πως χρωστάμε σε κανέναν να ζούμε κάτω από την μπότα οικονομικών δυναστών που απειλούν πλέον με τις επιλογές τους και την ίδια την Δημοκρατία. Όπως τότε, έτσι και τώρα δεν δεχόμαστε πως οι ερπύστριες οικονομικών συμφερόντων που επιβουλεύονται τις αξίες της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας είναι ανίκητες.

Η αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος είναι κοντά και θα είμαστε παρόντες και σε αυτό τον αγώνα και σε όσους ακόμα χρειαστουν. Ο ήλιος της Δημοκρατίας και της ανάπτυξης θα ανατείλει και πάλι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version