Μήνυση για το επεισόδιο στην ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΛ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ), ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (ΑΝΕΛ) .(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΛ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΥΡΙΖΑ), ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ (ΑΝΕΛ) .(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τα γεγονότα έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τα αυτόφωρα πλημμελήματα και κακουργήματα που διαπράχθηκαν, όπως υποστηρίζουν, το περασμένο το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013, έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Τη μηνυτήρια αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Στρατούλης και Βασίλης Χατζηλάμπρου και από την πλευρά των ΑΝΕΛ η Ραχήλ Μακρή.

Στο κείμενο γίνεται ιστορική αναφορά στο κλείσιμό της ΕΡΤ και περιγραφή των γεγονότων και συνομιλιών που είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές την 9η Νοεμβρίου 2013.

Στη μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι ασκήθηκε σε βάρος της κ. Κωνσταντοπούλου βία και ψυχολογική πίεση, ενώ κατόπιν εντολών δημιουργήθηκαν συνθήκες συμπίεσης και ασφυξίας.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευσε από το κλείσιμο της καγκελόπορτας του ραδιομεγάρου της πρώην ΕΡΤ, καθώς άρχισε να κλείνει "στην κυριολεξία επάνω της" και γλύτωσε μόνο χάρη της παρέμβασης της Θεοδώρας Μέγα (εργαζομένης στην πρώην ΕΡΤ) και της Ραχήλ Μακρή.

Σε άλλο σημείο της μηνυτήριας αναφοράς τονίζεται ότι "ήταν ξεκάθαρο ότι η κατάσταση μεθοδευόταν, με εντολή και με αποδοχή του ενδεχόμενου πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, ακρωτηριασμού ή θανάτου".

Κατά την αποχώρησή τους από το δικαστικό Μέγαρο, η κ. Κωνσταντόπουλου και η κ. Μακρή, σε δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καθώς την επίμαχη εκείνη ημέρα διαπράχθηκαν αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάβημα διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της ΕΡΤ από Κωνσταντοπούλου - Μακρή

Ένταση στην ΕΡΤ: Στα κάγκελα η Ραχήλ Μακρή, προπηλακισμό καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

SHARE: