Μήνυση της ΠΟΑΣΥ στην βουλευτή Νίνα Κασιμάτη

Το λογότυπο της ΠΟΑΣΥ.
Το λογότυπο της ΠΟΑΣΥ. EUROKINISSI

Σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση προχώρησε το προεδρείο του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην υποβολή μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση προχώρησε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) την οποία κατέθεσε το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασιμάτη, αναφορικά με την φράση που χρησιμοποίησε στα social media.

Πρόσθετα, το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ απέστειλε και σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, την οποία κοινοποίησε σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ζητά την λήψη μέτρων.

Η επιστολή της ΠΟΑΣΥ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Προς:  Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο ΤΑΣΟΥΛΑ

Κοιν.:  

1)  Νέα Δημοκρατία

2)  Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

3)   Κίνημα Αλλαγής

4)   Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

5)   Ελληνική Λύση - Κυριάκος Βελλόπουλος

6)  Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25)

 7)  Προϊστάμενο Υπηρεσίας Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων,  Αστυνομικό Διευθυντή κ. Φώτιο ΝΤΟΥΙΤΣΗ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Ευρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε σε σας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, και με τη θεσμική μας ιδιότητα να σας ενημερώσουμε ότι η Ομοσπονδία μας, χθες, 11-12-2019, με το υπ’ αριθμ.: 200/4/286 Δελτίο Τύπου της, προέβη στη δημόσια καταγγελία της Βουλευτού Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, για όσα απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, υιοθετώντας το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο σύνθημα «Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι η στάση της κας Βουλευτού έχει ήδη προκαλέσει αισθήματα οργής και αγανάκτησης στις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και γενικότερα στο κοινωνικοπολιτικό μας γίγνεσθαι.

Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων αυτών, αποτελεί η εδραία μας πεποίθηση ότι επιτέλους επιβάλλεται η άμεση και με τον πλέον επίσημο τρόπο, καταδίκη τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών, διότι όχι απλώς συντηρούν καταδικαστέα στερεότυπα του παρελθόντος, αλλά κυρίως διότι συνεχίζουν να διχάζουν το λαό μας και να τον αποπροσανατολίζουν από τον δύσκολο αγώνα που δίνει για την επίλυση μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία και το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο εκπροσωπούμε στη συντριπτική του πλειοψηφία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά του, καταδεικνύοντας καθημερινά την πίστη και την αφοσίωσή του στην υψηλή αποστολή που του έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία.

Αυτήν την ύψιστη αποστολή και χρέος προς την πατρίδα μας, σας καλούμε να διαφυλάξετε κι εσείς από τη δική σας πλευρά, συμμεριζόμενος, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, την αγωνία και τον προβληματισμό μας, αναφορικά με την αντιδεοντολογική και προσβλητική για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, συμπεριφορά της κας Βουλευτού, και η οποία, δυστυχώς, δεν ανακάλεσε καίτοι την είχαμε καλέσει, προτού προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργειά μας.

Τέλος, εν αναμονή των δικών σας ενεργειών, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την όποια άσκηση των εκ του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και του Κώδικα Δεοντολογίας, προβλεπομένων πρωτοβουλιών».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: