Μισάωρο τετ α τετ Μητσοτάκη με Σαμαρά ενόψει ΔΕΘ και με φόντο τον Σαρωνικό

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τέως πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του Κόμματος  Αντώνη Σαμαρά την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τέως πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του προέδρου της ΝΔ με τους πρώην πρωθυπουργούς εν όψει της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη. Ο Σαμαράς σχολίασε για την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό: "Λένε σε δύο μήνες; Λέω και δύο χρόνια. Θυμάστε τι έγινε στην Πύλο"

Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ στο γραφείο του στη βουλή με τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά χωρίς καμία από τις δύο πλευρές να γνωστοποιήσει κάτι περισσότερο για το περιεχόμενο των συνομιλιών που αφορούσαν τις πολιτικές εξελίξεις και την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ο κ. Μητσοτάκης είχε αντίστοιχη συνάντηση, διάρκειας μίας και πλέον ώρας, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή χωρίς επίσης να γίνουν δηλώσεις ή διαρροές από τις δύο πλευρές για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Βγαίνοντας από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πως βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση με τη ρύπανση του Αργοσαρωνικού και εκτίμησε ότι στερούνται σοβαρότητας οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που δημιουργούν κλίμα απορρύπανσης της περιοχής σε διάστημα λίγων ημερών καθώς όπως πρόσθεσε σε αντίστοιχου μεγέθους καταστροφές σε άλλες περιοχές της γης ο καθαρισμός τους και η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος διαρκεί από μήνες έως και χρόνια.

Συναντηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέμπτη 14/9/2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συναντηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέμπτη 14/9/2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

«Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 μέρες θα είναι εντάξει. Πως το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Αυτό θα αποβεί σε βάρος τους», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: "Μακάρι να διαψευσθώ", ενώ στο σχόλιο πως η κυβέρνηση λέει ότι σε δύο μήνες θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, απάντησε: «Σε 2 μήνες; Λέω …και 2 χρόνια… Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει… Στην πατρίδα μου στην Πύλο… θυμάστε; Πόσο χρόνο πήρε;»

Ο πρώην πρωθυπουργός αναρωτήθηκε επίσης: «Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;» και πρόσθεσε: «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πως θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει αυτούς;»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ραντεβού κορυφής Καραμανλή- Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ

SHARE:

24Media Network