Μητρόπουλος: Να μην περιοριστεί στο μισθολόγιο των ενστόλων η απόφαση του ΣτΕ

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ(ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ(ICON PRESS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Να μην περιοριστεί στο μισθολόγιο των ένστολων, η απόφαση του ΣτΕ και να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Μητρόπουλος

Την ελπίδα ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών των ένστολων «θα εγκαινιάσει μια νέα θεώρηση της δικαστικής λειτουργίας για τους μισθούς και συντάξεις όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων, βγάζοντας σταδιακά αντισυνταγματικούς όλους τους σχετικούς εφαρμοστικούς νόμους που μέλλουν να εφαρμοστούν για πολλές γενεές εργαζομένων» εκφράζει, με δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε σχετική δήλωσή του και υπό την επιφύλαξη της μελέτης της απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ προς συναγωγή ολοκληρωμένων συμπερασμάτων, ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι η καθυστερημένη αυτή και επιμερισμένη δίκαια κρίση του ΣτΕ πρέπει να επεκταθεί και σε όλους τους άλλους κλάδους και να μην περιοριστεί στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών, για το οποίο η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τη μερική ενίσχυσή του μέσα από το λεγόμενο πλεόνασμα.

Εξάλλου, σημειώνει ότι η απόφαση αυτή δεν θίγει τη συνεχιζόμενη ραγδαία μείωση των μισθών και ημερομισθίων του υπόλοιπου δημοσίου και βεβαίως του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα, όπου εξακολουθεί να εφαρμόζεται η δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, σύμφωνα με τη «ρήτρα της συγκρίσιμης ανταγωνιστικής υποτίμησης» με τις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία), όπως προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο (Νόμος 4046/12).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των αποδοχών των ενστόλων

Αγνοεί το ΣτΕ ο Γεωργιάδης: "Όσες αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε"

SHARE:

24Media Network