Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το πρώτο επτάμηνο του 2015

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν ξεχνούν το πρώτο επτάμηνο του 2015
Βραβεία βιώσιμης, καινοτόμου και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

“Δυστυχώς για την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση, όχι 100 μέρες” σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στην ομιλία Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ως το μακροβιότερο και συνεπέστερο μνημονιακό πρωθυπουργό. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για παιχνίδι επιδομάτων.

Τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα νωρίτερα στη Βουλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις τώρα συμπληρώνει 100 μέρες στην εξουσία, γιατί μετρά το χρόνο διακυβέρνησης από την ολοκλήρωση του προγράμματος, σχολίασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση «Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μια πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης. “Ξέραμε ότι η εξουσία είχε φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται όμως ότι η αγωνία μπροστά στις εκλογές που έρχονται τους κάνει να θέλουν να μετρήσουν το χρόνο αλλιώς” σχολίασε και πρόσθεσε: “Πράγματι, ο χρόνος μετράει αλλιώς. Μόνο που μετράει πλέον αντίστροφα.”

Χαρακτήρισε τον κ.Τσίπρα ως τον μακροβιότερο και συνεπέστερο μνημονιακό πρωθυπουργό και σημείωσε: “Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση. Όχι 100 μέρες.”

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν, “όπως δεν ξεχνούν το μαύρο πρώτο επτάμηνο του 2015 και τα ψέματα που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία”.

Κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι “πήγε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού, διέλυσε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα-παρωδία. Και μετά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Και επέβαλε 10 δισ. πρόσθετα αχρείαστα μέτρα. Και μετά δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Και υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Και μας κρατά σήμερα εκτός αγορών” και πρόσθεσε: “Τώρα θέλει να ξεχάσουμε όλα όσα ζήσαμε. Δεν γίνεται. Ούτε έχει νόημα να υποτιμά την αντίληψη των πολιτών.”

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε πως η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε από τους Έλληνες 10 και τους επιστρέφει το ένα. Γνωρίζει ότι διέλυσε τη μεσαία τάξη. Οτι κυνήγησε την επιχειρηματικότητα. Οτι έβαλε ταξικό πρόσημο στις πολιτικές της. Γνωρίζει ότι σήμερα υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Γνωρίζει ότι η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Ότι οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο. Ότι οι μισθοί μειώνονται. Ότι οι νέοι μας συνεχίζουν να αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό.”

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται την οικονομική πολιτική ως παιχνίδι επιδομάτων. “Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα” είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα “δεν πρέπει να ξαναμπεί στον φαύλο κύκλο μιας πελατειακής πολιτικής που μοιράζει προσωρινή ανακούφιση την ίδια ώρα που πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο καθόμαστε όλοι.”

Η Ελλάδα θέλει δουλειές και ευκαιρίες, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας τον κ.Τσίπρα πως θέλει να καταδικάσει την κοινωνία στη φτωχοποίηση και την εξάρτηση από επιδόματα. ΄

Δήλωσε βέβαιος ότι οι Έλληνες ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτε πια να περιμένουν από αυτή την κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι: “Το κεφάλαιο της παρακμής πρέπει να κλείσει. Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά με υγιή και βιώσιμο τρόπο. Να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία στην αγορά.”

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα και άλλα μέτρα, παρότι θεωρεί πως δεν επαρκούν. “Δεν φτάνουν τα επιδόματα – εμείς τα ψηφίζουμε γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μου που τα έχουν ανάγκη. Αλλά δεν μπορεί να γίνει δουλειά στη χώρα με αποσπασματικές κινήσεις” δήλωσε ειδικότερα.

Ο κ.Μητσοτάκης εκτίμησε ότι η χώρα χρειάζεται μια δημιουργική αναγέννηση και μια κυβέρνηση που ξέρει πού θέλει να πάει και πώς θα πάει εκεί. “Μπορούμε. Με λιγότερους φόρους και εισφορές. Με απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις. Με επιθετικές αποκρατικοποιήσεις. Με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία. Με λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να σταθούν ξανά όρθιοι” τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι στο σχέδιο της ΝΔ υπάρχει θέση για όλους και θα γίνει πράξη “με τη στήριξη των πολιτών, με συμμάχους όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και με αιχμή την υγιή επιχειρηματικότητα.”

Δεσμεύτηκε για μείωση των εισφορών και κάλεσε τους επιχειρηματίες να επενδύσουν και εκείνοι στην επιτυχία των επιχειρήσεων τους, αλλά και να προσφέρουν μέρισμα ευημερίας στους εργαζόμενους τους. 

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την παιδεία, σημειώνοντας ότι η επαγγελματική εκπαίδευση κατέχει κεντρική θέση και προσθέτοντας: “Μονο που για να εφαρμοστεί χρειάζονται ανοιχτά σχολεία και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια”.

Ο κ.Μητσοτάκης κλείνοντας τόνισε ότι είναι καιρός η υγιής επιχειρηματικότητα να βρεθεί στην κορυφή της αξιακής πυραμίδας της Ελλάδας και καλεσε τους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας και να συμπορευθούν με τη ΝΔ για ένα σχέδιο για μία καλύτερη Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα