Μητσοτάκης: Άμεσα οι εξαγγελίες για τη δασική πολιτική και μέτρα για την ενέργεια

Μητσοτάκης: Άμεσα οι εξαγγελίες για τη δασική πολιτική και μέτρα για την ενέργεια
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Στην πράσινη μετάβαση, τη στήριξη των νοικοκυριών σχετικά με τις αυξήσεις στην ενέργεια και την προστασία των δασών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΝ.

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα χαρακτήρισε την πράσινη μετάβαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη (20/7) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως είπε στη συνέχεια, μέριμνα της κυβέρνησης αποτελεί και η σωστή λειτουργία της αγοράς και της στήριξης των πιο ευάλωτων νοικοκυριών, ενώ αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες στις οποίες θα προχωρήσει από τη ΔΕΘ σχετικά με τις αυξήσεις στην ενέργεια.

“Προφανώς συζητήσαμε τα θέματα προσαρμογής της κλιματικής αλλαγής” είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τα θέματα “εξαιρετικά επίκαιρα με τις δυσάρεστες καταστάσεις των τελευταίων ημερών” και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού.

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι όπως μας είχαν προειδοποιήσει οι ειδικοί μπροστά σε δύσκολα φαινόμενα, έχουμε μπροστά μας ένα νέο κύμα καύσωνα και πιθανή μετά ενίσχυση των ανέμων οπότε απαιτείται εγρήγορση και ετοιμότητα γιατί τα δύσκολα δεν έχουν περάσει” σημείωσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, προανήγγειλε εξαγγελίες για την δασική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην ανάγκη για “πιο επιθετική διαχείριση των δασών μας” εξηγώντας πως θα ακολουθήσουν σχετικές προτάσεις που θα πηγαίνουν πέρα από τα προφανή, την αποκατάσταση των καμμένων και τις αποζημιώσεις.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και την προστασία των περιαστικών δασών του νομού Αττικής.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα