Μητσοτάκης: Aναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Μητσοτάκης: Aναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Παρέμβαση της κυβέρνησης και αναστολή όλων των θρησκευτικών λειτουργιών, λόγω κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις".

Την αναστολή της τέλεσης κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η αναστολή ισχύει άμεσα, για το διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου.

Με ένα tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Η ανάρτηση του  πρωθυπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Νωρίτερα η Ιερά Σύνοδος, είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει τις καθημερινές λειτουργίες τονίζοντας όμως οτι θα συνεχίσει να διεξάγει τις κυριακάτικες “λιτά”, ό,τι και αν σημαίνει αυτό.

Εφόσον, η Εκκλησία, δεν κατάλαβε την κρισιμότητα των στιγμών για την υγεία των πολιτών, η κυβέρνηση προχώρησε σε πιο δραστικές λύσεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα