Μητσοτάκης: Απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών διότι εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα

Μητσοτάκης: Απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών διότι εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα

Από την Κρήτη όπου περιοδεύει ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην επικείμενη ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ποια μηνύματα έστειλε για περιφερειακές- εθνικές εκλογές

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκινώντας από το Ηράκλειο, ο κ. Μητσοτάκης έκανε σήμερα την πρώτη του στάση στην Αγία Βαρβάρα, στο εργοτάξιο για την κατασκευή του δρόμου Ηρακλείου-Μεσσαράς όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του έργου. Λίγο αργότερα, επισκέφθηκε το καφενείο του χωριού Άγιοι Δέκα. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού οι οποίοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Μία πολύτεκνη γυναίκα του μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα οι πολύτεκνοι. Ο κ. Μητσοτάκης, από την πλευρά του, επισήμανε τη σημασία που αποδίδει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και στις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει για να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στη Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και αργότερα στο ομώνυμο Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο ενώ έχει ολοκληρωθεί απο το 2015, εξακολουθεί να μην λειτουργεί.

ADVERTISING

Η επόμενη στάση του κ. Μητσοτάκη ήταν στις Μοίρες όπου έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία. Μιλώντας σε τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην επικείμενη συζήτηση στη βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών διότι είναι μια κακή συμφωνία η οποία για πρώτη φορά εκχωρεί στους γείτονες μας “μακεδονική” γλώσσα, “μακεδονική” ταυτότητα, “μακεδονική” εθνότητα. Θα εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας, γιατί αυτή η συμφωνία δεν είναι μια καλή συμφωνία. Και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία εδώ στην Κρήτη. Διότι εγώ δεν ξεχνώ ότι οι Κρητικοί ήταν αυτοί οι οποίοι πολέμησαν στις αρχές του 20ου αιώνα για να ελευθερωθεί η Μακεδονία».

Σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές σημείωσε: «Οι περιφερειακές εκλογές έχουν την ιδιαίτερη πολιτική τους σημασία. Και ζητώ όλες και όλοι μαζί να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη. Ένας νέος άνθρωπος ο οποίος κάνει πράξη τη δέσμευσή μου για ουσιαστική πολιτική ανανέωση, με εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όραμα, σχέδιο και άποψη για την Κρήτη της επόμενης μέρας. Μια άποψη η οποία και εμένα με βρίσκει σύμφωνο για το πώς πραγματικά η Κρήτη μπορεί να ξετυλίξει όλο το αναξιοποίητο δυναμικό της».

Ενώ, αναφορικά με τις επικείμενες εθνικές εκλογές και τη σημασία της συμμετοχής σε αυτές επισήμανε: «Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, στα παιδιά σας, στα εγγόνια σας, στους δεκεφτάρηδες, τους δεκαοχτάρηδες που θα ψηφίσετε για πρώτη φορά. Και να τους πω καταρχάς να έρθουν να ψηφίσουν. Η αποχή είναι ζιζάνιο για τη Δημοκρατία. Αντίθετα η συμμετοχή είναι βάλσαμο για τη Δημοκρατία. Ελάτε, λοιπόν, και συμμετάσχετε σε αυτή την μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Πάρτε όλες και όλοι μαζί τις τύχες σας στα χέρια σας. Η επόμενη μέρα της Ελλάδος δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα, δεν εξαρτάται μόνο από την ομάδα την οποία θα έχω την επόμενη μέρα για να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Τυμπάκι, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και Εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσσαράς. Στην παρέμβαση που έκανε, υπογράμμισε πως η Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός για τη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα. Σε ό,τι δε αφορά την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, σημείωσε πως υπάρχουν εξαιρετικά παραδείγματα ενώσεων παραγωγών αλλά παραμένουν η εξαίρεση ενώ πρέπει να γίνουν ο κανόνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η μαντινάδα που αφιέρωσαν στον Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Σε λίγο ο Τσίπρας θα μας πει ότι είναι και βενιζελικός

24Media Network