Μητσοτάκης από Πέλλα: 'Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν μπορεί να παραποιηθεί'

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας  την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Πιερία και Πέλλα και στάθηκε σε δηλώσεις του στις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και τις παρακαταθήκες του Φίλιππου και του Μεγαλέξανδρου που δεν αμφισβητούνται και δεν μπορούν να διαγραφούν από κανέναν αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στον νομό.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα που τον υποδέχθηκε, χαρακτήρισε το Μουσείο Πέλλας «σημείο αναφοράς για τον ελληνικό πολιτισμό. Ένα από τα πιο σπουδαία μουσεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Ένα μουσείο το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να επισκέπτονται όλοι προκειμένου να πιστοποιείται αυτό το οποίο μόλις ανέφερες, η ελληνικότητα της Μακεδονίας και η σημαντική ιστορική παρακαταθήκη του Φιλίππου, του Μέγα Αλέξανδρου, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και η οποία δεν μπορεί να παραγραφεί από κανέναν».

ADVERTISING

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για την ανάδειξη του πολύ σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου. «Όχι μόνο μέσα από την υποστήριξη του μουσείου, αλλά και μέσα από τις ανασκαφές που γίνονται στο παλάτι του Φιλίππου. Διότι ο καλύτερος τρόπος να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε όλοι πραγματικά την ιστορία μας, είναι με το να τη μελετάμε και με το να επισκεπτόμαστε, βέβαια, εμείς οι ίδιοι αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευε ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Στον χώρο του μουσείου τον υποδέχθηκαν ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρασμάνης, ο δήμαρχος Γρ. Στάμκος, ο πρώην βουλευτής Ι. Τζαμτζής, στελέχη και μέλη της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο στα Γιαννιτσά και τη λαϊκή αγορά και συνομίλησε με πολίτες. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί επίσης την Έδεσσα και την Αριδαία, καθώς και κωμοπόλεις και χωριά της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επισπεύδονται οι εξελίξεις στο Σκοπιανό: Συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ

Μητσοτάκης κατά κυβέρνησης για Σκοπιανό- πολυνομοσχέδιο

Μίχαλος για Σκοπιανό: Ώρα για έντιμο συμβιβασμό

SHARE:

24Media Network